ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Bakalım zaman ne gösterecek

Bakalım zaman ne gösterecek

22 Kasım 2022 tarihli gazetemizde ve haber sitemizde manşette “BİLECİK, İHA ÜRETİM ÜSSÜ OLABİLİR’ başlığıyla yer alan haber içeriğinde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi-Sanayi işbirliği kapsamında üretilen İHA ve motorlara Vakıf Katılım Bankası yatırım yapmak istiyor haberi vardı. Bu vesile ile bu projeye danışmanlık yapan Doç. Dr. Burak Öztürk ile Vakıf Katılım Bankası’nın üst düzey yöneticilerinin online toplantı gerçekleştirdiklerini öğrendim.

Haberde 3 milyon dolarlık bir yatırım yapılmak istendiği yazıyordu. Bilahare yapılan toplantıda 1 milyon dolarlık yatırımla başlanılması fikri ağırlık kazanmış. Zamanla yatırımın artırılması görüşülmüş. Her ne kadar Vakıf Katılım Bankası’nın Eskişehir Bölge Müdürlüğü ve Genel Müdürlüğü bu yatırımın yapılmasına taraftar olsa da Cumhurbaşkanlığına bağlı bir dairenin onayının gerektiği bilgisine ulaştım.

Bilecik olarak Valilik, hükümeti temsilen siyaset erbabı ve üniversitenin yetkili idarecileri Ankara’da bir ve beraber olarak lobi faaliyetlerini yürütmeliler. Eğer “Böyle bir yatırımdan kimsenin haberi yok” diye düşünülüyorsa kamuoyunu aydınlatıcı açıklamalar beklenmekte. Aslı varolduğuna inandığım için ağırlık konduğu takdirde gerçekleşeceğine, bu yatırıma önem verilmesini istemek her Bileciklinin hakkıdır diye düşünüyorum.

Önem verilmemekten dolayı fırsat kaçırılırsa bunun vebalinin lobi faaliyetinde bulunmayanlarda olacağını sanırım herkes kabul eder.

Bakalım görelim, zaman ne gösterecek. 

Bu yazı toplam 2288 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR