BAKAN AVCI TARİHİ REZALETE EL ATACAK!

BAKAN AVCI TARİHİ REZALETE EL ATACAK!

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın Bilecik temasları kapsamında tarihi bir rezalet gün yüzüne çıktı. Durmuş Sekmen isimli vatandaş iş yeri açılışına katılan Bakan Avcı'nın yanına gelerek içerisinde Söğüt'e bağlı Borcak Köyü'nde bulunan Osman Gazi'nin silah arkadaşı İsa Sofu'nun türbesinde gerçekleştirilen tahribatla ilgili bilgilerin yer aldığı bir dosya verdi.

 

Bakan Avcı, duyarlı vatandaşa yakın ilgi göstererek konunun araştırılması yönünde danışmanlarına talimat verdi. Kendisininde konuyla ilgileneceğini söyleyen Avcı, gelişmeler hakkında bilgi vereceklerini söyledi.

1-276.jpg

TÜRBE DEFİNECİLER TARAFINDAN TALAN EDİLMİŞ

Bakan Avcı ile yaşanan bu diyalogun ardından görüştüğümüz Durmuş Sekmen, konuyla ilgili gazetemize detaylı bilgiler aktardı. Osman Gazi'nin silah arkadaşlarından İsa Sofu'nun Söğüt'ün Borcak Köyü'nde bulunan türbesinin defineciler tarafından talan edildiğini dile getiren Sekmen, türbede bulunan sandukanın kırık vaziyette olduğunu kaydetti.

MANEVİYAT ARAYACAKLARI YERDE MADDİYAT ARAMIŞLAR

Yunanlıların Söğüt'ü işgal ettiğinde Ertuğrul Gazi Türbesi'ne verdikleri zarardan daha fazlasını definecilerin İsa Sofu'nun türbesine verdiğini söyleyen Sekmen,"Ecdad vatan için savaşmış ülke bırakmış. Kendini bilmez hadsizler maneviyat arayacakları yerde maddiyat aramışlar. Allah onları ıslah eylesin" dedi.

2-264.jpg 

Sekmen, gördüğü bu manzara karşısında bir Osmanlı torunu olarak ızdırap duyduğunu ve Bakan Avcı'nın Bilecik ziyaretini fırsat bilerek hazırladığı dosyayı kendisine ilettiğini ifade etti.

Duyarlı vatandaş, Bakan Avcı'nın kendisini dinlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Avcı'ya teşekkür etti. 

3-201.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5176 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum