BAKAN DÖNMEZ’DEN TAM DESTEK

BAKAN DÖNMEZ’DEN TAM DESTEK

Bilecikli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ilimizde gerçekleşecek yatırım ve hizmetlerle ilgili her zaman destek olacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bakanlık görevine başlamasının ardından ilk ziyaretini memleketi Bilecik’e yaptı. Bakan Dönmez, ilimize gerçekleşecek yatırım ve hizmetler noktasında gereken destekleri sağlayacağını ifade etti. İlimiz idarecilerinin Bilecik’in sorunlarıyla ilgili çalışmalarını bildiğini kaydeden Dönmez, “Bize düşende onların önünü açmak ve elimizden geldiğince destek olmak” şeklinde konuştu.

‘BİLECİK’İN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ’

Son 16 yılda Bilecik’in çehresinin değiştiğini söyleyen Bakan Dönmez, bu zaman dilimi içerisinde ilimizin birçok ilçe ve beldesinin doğalgaza kavuştuğunu anımsattı. Doğalgaz olmayan ilçe ve beldelerle ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getiren Bakan Dönmez, “İnşallah ilk fırsatta oralara da doğalgaz götürmüş olacağız” şeklinde konuştu. 

haberin-fotograflari-icin-tiklayin.jpg

‘DEVLETE YENİ ELBİSE DİKİLİYOR’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, memleketi Bilecik’te yaptığı temaslar kapsamında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili de konuştu. Yeni sistemle beraber devlete adeta yeni bir elbise dikildiğini aktaran Bakan Dönmez, şunları aktardı:

‘ARTIK BAHANEMİZ KALMADI’

“Artık daha hızlı karar alabilen mekanizmalarla yatırım ve hizmetlerin gecikmesine sebep olan tüm bürokratik engeller ortadan kalktı. Adeta devlete yeni bir elbise dikiliyor. Bu elbise bize dar geldi diyenler var, boyu kısa geldi diyenler var. Elbise dar geldiyse siz daha fazla çalışacaksınız ve o elbisenin içine gireceksiniz. Boyu uzatabiliriz ama beden genişlemesi olmayacak. Artık bahanemiz kalmadı” diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bir dizi temaslarda bulunmak üzere memleketi Bilecik’e geldi. İlk olarak Bilecik Valiliği’ne gelen Bakan Dönmez valilik binası önünde il protokolü tarafından karşılandı. Ardından Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Dönmez, Vali Tahir Büyükakın ve beraberindekilerle bir süre görüştü. 

‘ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ, DESTEK OLACAĞIZ’

Bakan Dönmez, Valilik makamında yaptığı açıklamada, Bakan olduktan sonra ilk ziyaretini Bilecik’e gerçekleştirdiğini söyledi. Bakan Dönmez, memleketi Bilecik’in taşıdığı tarihi misyonuyla öne çıkan bir yer olduğunu dile getirerek, “ Bilecik özellikle son dönemlerde gelişen şehirlerimiz arasında kendisini ispat etmiş bir şehrimiz. Bundan sonrada Bilecik’in hem ülke genelinde hem de uluslararası arenada daha ilerilerde görmek için çaba sarfedeceğiz. 

Bilecik’te valimiz, vekilimiz, belediye başkanımız ilin sorunları ile yatıp kalkıyor. Bilecik’i bir adım daha ileriye taşımak için gayret gösteriyor. Bize düşende onların önünü açmak ve elimizden geldiğince destek olmak” dedi. 

Vali Tahir Büyükakın tarafından Bakan Dönmez’e hediye takdiminde bulunuldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in bir sonraki durağı ise Bilecik Belediyesi oldu. Bakan Dönmez ve beraberindeki kalabalık Bilecik Belediyesi’ne gelerek burada belediye ek hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa katılan kalabalığa hitap eden Bakan Dönmez, ülkemizin enerji politikalarından Bilecik yerelindeki hizmetler ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, konuşmasında şunları dile getirdi:

‘VATANDAŞLARIMIZA EN İYİSİNİ SUNMAK BOYNUMUZUN BORCU’

“Yüzyıllar boyu dünyaya adalet ve medeniyet timsali olan Osmanlı İmparatorluğu’nun doğduğu topraklardayız. Şeyh Edebali’nin bizlere miras bıraktığı ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyen bir yönetim anlayışının mirasçıları olarak bugüne kadar hiçbir ayrım yapmadan bütün ülkeyi kucaklayan bir hizmet anlayışı ile vatandaşlarımızı memnun, ülkemizi de imar etmenin mücadelesini yaptık. Bütün gayretimiz vatandaşlarımızın her daim devletini yanlarında olduğunu hissetmesidir. Vatandaşlarımıza en iyisini sunmak, yaşam kalitesini artırmak ve her bir insanımıza dokunmak boynumuzun borcudur. Bu yola milletimizle beraber çıktı. Her türlü zorlukta milletimizin desteğini yanımızda hissettik. 

‘BÜROKRATİK ENGELLER ORTADAN KALKTI’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yeni bir döneme girdik. Artık daha hızlı karar alabilen mekanizmalarla yatırım ve hizmetlerin gecikmesine sebep olan tüm bürokratik engeller ortadan kalktı. Adeta devlete yeni bir elbise dikiliyor. Zaman zaman görüştüğümüz arkadaşlardan bu elbise bize dar geldi diyenler var, boyu kısa geldi diyenler var. Elbise dar geldiyse siz daha fazla çalışacaksınız ve o elbisenin içine gireceksiniz. Boyu uzatabiliriz ama beden genişlemesi olmayacak. 

‘BİLECİK, GELİŞİYOR VE DEĞİŞİYOR’

Artık idare olarak hiçbir bahanemiz kalmadı. Ülkemizdeki istikrar ve güven ortamını güçlendirecek yeni bir döneme giriyoruz. Yeni sistemle beraber şahlanış ve yeniden yükseliş dönemi başlayacak. Daha icracı ve profesyonel yapılarla ekonomimizi daha da büyüteceğiz. Demokrasimizi geliştireceğiz. Dış siyasetteki etkinliğimiz artacak, güvenliğimizi de daha sağlamlaştıracağız. 

Son 16 yılda Bilecik’in çehresi değişti. Bilecik, her gün kendini yeniliyor ve gelişiyor. Bu dönemde birçok ilçemiz ve beldemiz doğalgazla kavuştu. Doğalgaz olmayan yerlerimize de doğalgaz götürmek için ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor. İnşallah ilk fırsatta oralara da doğalgaz götürmüş olacağız” dedi.

Programın devamında belediye ek hizmet binasının açılış kurdelası kesildi. Bakan Dönmez, Orhangazi Camii’nde kıldığı Cuma namazının ardından Söğüt’e doğru yola çıktı. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2233 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.