BAKAN EROĞLU, YİNE HEYBE DOLU GELDİ

BAKAN EROĞLU, YİNE HEYBE DOLU GELDİ

Kendisini Bilecik’in bakanı olarak tanımlayan ve Bilecik kamuoyunda müjdeci bakan olarak bilinen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bilecik’e geldi.

 

Yine heybesi dolu şekilde ilimize gelen Bakan Eroğlu, 117 milyon TL yatırım bedelli 17 tesisten 5’inin açılışını gerçekleştirerek, 12’sinin ise temelini attı.

1-537.jpg

Kınık Şelalesi’nin tabiat parkı olması için hazırlanan protokolü Bilecik’te imzalayan Bakan Eroğlu, Bozüyük’te Atatürk Köşkü’nün bulunduğu alanında tabiat parkı yapılması için talimat verdi.

Ayrıca Bakan Eroğlu, yapımı tamamlanan ancak açılışını gerçekleştirmedikleri Çaltı Barajı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yapmak için hazırlıklarının olduğunu söyledi.

2-541.jpg

İstanbul’da yöresel ürünlerin satışı için bir yer yapıldığını anlatan Eroğlu, Bilecik’in de yerinin hazır olduğunu belirterek Belediye Başkanı Nihat Can’dan konuyla ilgilenmesini istedi.

‘BİLECİK’İN YERİ AYRI’

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bilecik temaslarına valilik ziyaretiyle başladı. Vali Tahir Büyükakın’ı ziyaret eden Bakan Eroğlu daha sonra Valilik Toplantı Salonu’nda kameraların karşısına geçti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı başta olmak üzere genel idare tarafından ilimize gerçekleştirilen yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Eroğlu, şunları kaydetti:

4-165.jpg

“Bilecik’in yeri bende çok ayrı. Burası mübarek topraklar dolayısıyla buraya ne yapsak azdır. Bilecik’e ne gerekiyorsa yapmak boynumuzun borcudur. Her zaman olduğu gibi yine heybemiz dolu geldik. Onlar konuşur AK Parti yapar” dedi.

‘EN BÜYÜK PAY BİLECİK’İN’

15 yıllık AK Parti iktidarında Bilecik’e 12 Milyar TL’lik yatırım yapıldığını ifade eden Bakan Eroğlu, Türkiye’de nüfus başına en çok yatırımın yapıldığı ilin Bilecik olduğuna vurgu yaptı. Eroğlu, 12 Milyar TL’lik yatırım içerisinde en büyük paylardan birinin de Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda olduğunu ifade etti.

3-414.jpg

Eroğlu, 2013,2014 ve 2016 yıllarında çeşitli tarihlerde 205 Milyon TL değerinde 66 müjdenin ise 46’sının tamamlandığını, 20 tanesinin ise devam ettiğini bildirdi. 

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, basın açıklamasının son bölümünde, gazetecilerin 24 Haziran seçimlerine ilişkin sorularına cevap verdi.

24 Haziran seçimlerinin Türkiye tarihinin en önemli seçimi olduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu, yeni sistemle Türkiye’nin artık kabuğunu kırması gerektiğini belirtti. Eroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

5-025.jpg

“24 Haziran seçimlerinde çok önemli bir seçim yapılacak. Ülkemizin gelişmesi ve büyümesi adına yeni sisteme geçmemiz gerekiyor. Çünkü parlamenter sistem ile olmuyor. Batı bizim seçimlerimizle yakından ilgileniyor, neden mi çünkü Türkiye büyüyor ve gelişiyor. Rahatsız oluyorlar. Dünyada 10 tane büyük proje var 6'sı Türkiye'de. Dünyada ve Avrupa'da büyüme sıfıra yaklaşıyor. Türkiye 7.4 ile dünyanın en çok büyüyen ülkesi haline geldi. Bundan rahatsız oluyorlar.

6-015.jpg

Bizim bu yükselişimize hain darbe girişimi ile yapmaya çalıştılar ama milletimiz izin vermedi. Ardından güney sınırımızda bir terör koridoru yapmak istediler, bunu da Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları ile bertaraf ettik. Şimdi ise ekonomi üzerinden ülkemize saldırmaya çalışıyorlar. İşte bu seçimler bu sebepten erkene alındı.

24 Haziran seçimleri devletimizin bekası, milletimizin istiklali ve istikbali ile alakalı bir parti seçimi değildir. Dolayısıyla milletimiz bunu gördü. İnşallah bu oyunu da bozacaktır milletimiz. Şu anda ben her gittiğim yerde muhteşem bir gelişme var. Halkta büyük coşku var. Halk bu oyunu fark etti. İnşallah gümbür, gümbür yola devam diyecek” şeklinde konuştu.

7-011.jpg

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, basın toplantısının ardından Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene katılarak ilimizde tesis edilen 17 tesisten 5’inin açılışını gerçekleştirerek, 12’sinin ise temelini attı.

Eroğlu, Bilecik programının son bölümünde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

8-007.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2630 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum