BAKAN ÖZLÜ BİLECİK'TE

BAKAN ÖZLÜ BİLECİK'TE

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, mevcut sistemin kendilerini zorladığını belirterek, referandumda evet için ev ev, kahvehane kahvehane gezilmesi gerektiğini anlattı.

Bakan Özlü, ilk olarak Bilecik Valiliğini gelerek, burada Şeref Defterini imzaladı. Daha sonra Bakan Özlü, Vali Süleyman Elban ile makamında görüştü. Vali Elban, ziyaretin anısına Bakan Özlü’ye bir takım hediyeler takdim etti. Ardından Özlü, AK Parti Bilecik İl Başkanlığını ziyaret etti. Partilileriyle bir araya geldiği buluşmada konuşan Bakan Özlü, 16 Nisan’da yapılacak referandumun bir seçim olmadığına dikkat çekti. 

1-274.jpg

Özlü, “Biz seçime gitmiyoruz. Biz bir belediye başkanı seçmeyeceğiz, biz bir milletvekili seçmeyeceğiz, biz bir bakan seçmeyeceğiz. Peki ne olacak? Bu referandumda iki kesim var. Evet diyenler ve hayır diyenler var. Biz evet diyoruz. Biz neden evet diyoruz? Aslında sebebi çok basit. 18 maddelik bir Anayasa paketi var. Bu paketteki bir madde bile evet demek için yeterli sebepleri taşıyor. Dolayısıyla bu referandumda gönlünüz çok rahat olsun. Ev ev, kahve kahve gezip insanları evet demeye ikna etmemiz lazım. Değişim isteyenler, Türkiye’de gelişme ve yenileşme isteyenler evet tarafında statükoyu korumak isteyenler hayır tarafında yer alıyor. Bunun basit açıklaması bu. Hayır diyorsak statükoyu korumak istiyoruz. Hayır diyorsak, mevcut sistem mükemmel diyoruz. Hayır diyorsak bu sistem bu şekilde kalsın diyoruz. Evet diyorsak, bu sistem değişsin, Türkiye’de daha pratik, daha hızlı çalışan bir devlet mekanizması, bir devlet sistemi kurulsun diyoruz” dedi.

Mevcut sistemin kendilerini zorladığını aktaran Özlü, “Mevcut sistem bizi zorluyor. Mevcut sistem yavaş çalışıyor, problem üretmeye çok açık bir sistem. Bu sistem, baba ile oğlu birbirine düşman eder, edebilir. Öyle bir sistem. Yani şuanda bize, ‘bir sorun yok ki, neden bunu değiştirmeye çalışıyorsunuz’ diyorlar. Biz bugün için değil, yarın için, gelecek için, çocuklarımız, torunlarımız için bu sistemi değiştirmek istiyoruz. Bakın kurumsal bir yapı kurmak istiyoruz. Bugünkü sistem, iki insanın iyiliği üzerine kurulu bir sistem. Başbakanla Cumhurbaşkanı iyi diye iyi bir sistem. Olası bir seçimde, iki farklı karakter iktidara gelse mevcut sistem bunları birbirine düşman edebilir. Bakın Mustafa Kemal Atatürk ile İsmet İnönü zamanında bile mevcut sistemden kaynaklanan sorunlar yaşandığını hepimiz tarih kitaplarında okuduk. Ahmet Necdet Sezer Bülent Ecevit, Süleyman Demirel Turgut Özal, Turgut Özal Mesut Yılmaz, Süleyman Demirel Tansu Çiller bakın bunlar hep sorun yaşadılar. Bunların hepsi kötü insanlar mıydı? Hayır. Mevcut sistem yetkileri o kadar bölmüş ki, güçleri o kadar bölmüş ki” diye konuştu.

2-262.jpg

“Gelişmiş toplumlarda, ileri toplumlarda herkes sadece kendi işini yapar ve iyi yapar” diyen Özlü, şöyle devam etti:“Hakimse iyi hakimdir sadece hakimlik yapar. Vali ise iyi validir sadece valilik yapar. Mühendisse mühendistir iyi mühendis sadece mühendislik yapar. Mevcut sistemde bu yetkiler karışmış durumda bakın yasama yürütme yargı iç içe ve birbirini engelliyor. Birbirinin çalışmasını engel oluyor. Önerdiğimiz sistem yani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olsa emin olun biz Türkiye olarak dünyanın en yüksek kalkınma hızını yakalayan ülkelerden birisi oluruz. Buna emin ve rahat olun. Sizden çok rica ediyorum bu paketi bütün gücünüzle savunun. İnanın bakın hiçbir eksiği hiçbir kusuru yok. Kimse kafanızı karıştırmasın. Milletimize anlatalım.

3-199.jpg

“Diyorlar ki o kadar yetki veriyorsunuz ki pakette Cumhurbaşkanı’na. Bu yetkiler diyor insanı diktatör yapar diyor” ifadelerini kullanan Bakan Özlü, şunları kaydetti:“Bir yerde söylüyor. Arkadaşlar bakın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, koskoca İstanbul birçok Avrupa ülkesinden daha büyük bir yer. Arkadaşlar Kadir Topbaş Bey diktatör mü? Kadir Bey’in yetkileri Kadir Bey’i diktatör mü yapıyor? Hayır. Hızlı karar alıyor. Şunu söyleyeyim hayır oyu veren arkadaşlarımızın bu oyların kimin işlerine yarayacağını biraz düşünmeleri lazım. Bu oylar hayır oyları verenlerin hayır oyları arkadaşlar Kandil’in işine yarayacak. FETÖ’nün işine yarayacak. DEAŞ’ın işine yarayacak. Allah korusun 15 Temmuz darbe girişimi o kötü gece bir koalisyon hükümetine karşı yapılmış olsaydı şu anda Türkiye Mısır gibiydi. Bakın güçlü iktidarın, güçlü iradenin, güçlü bir liderin sayesinde bugün bu noktadayız.”

Bakan Özlü, daha sonra Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı da makamında ziyaret etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1929 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.