BAKAN VE BAŞKAN'DAN BİLECİK'E 2 MÜJDE

BAKAN VE BAŞKAN'DAN BİLECİK'E 2 MÜJDE

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere ilimize geldi. Bakan Tüfenkci ve Başkan Hisarcıklıoğlu’ndan Bilecik’e iki güzel haber geldi. 

2-356.jpg

GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK

Bakan Tüfenkci, Bozüyük’te yapımı devam eden lojistik köy çalışmalarının tamamlanmasının ardından Gümrük Müdürlüğü kurulması için çalışmalara başlanılacağını müjdeledi.  

PROTOKOL İMZALANDI

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise daha önce yapım maliyetini üstlenme sözü verdiği Şeyh Edebali Türbesi asansör projesi için hazırlanan protokole imzasını attı. 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Bilecik’e geldi.

1-363.jpg

İkili, Şeyh Edebali Üniversitesi'nde TOBB Mühendislik Laboratuvarı'nın temel atma törenine katılarak, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından düzenlenen 'Ekonomiye Değer Katanlar' ödül töreninde yer aldı. 

Bakan Tüfenkci ve Başkan Hisarcıklıoğlu, Bilecik temaslarına Valilik ziyareti ile başladı. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Tüfenkci Vali Büyükakın’dan Bilecik hakkında bilgiler aldı. Bakan Tüfenkci, Bilecik’te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bilecik’in bölgenin gelişen ve değişen illerinden biri olduğunu ifade etti. 

GÜMRÜK BAKANI, YENİŞEHİR YOLUYLA DA İLGİLENECEK

Sanayisi ve ticareti ile ilimizin önemli bir noktada olduğunu ifade eden Bakan Tüfenkci, “Biraz önce Bursa’dan hava yolu ile gelirken Bursa yol yapımı işinin devam ettiğini gördüm ama çalışmaların yavaş ilerlediğini duydum. İnşallah Ulaştırma Bakanımız ile birlikte bir toplantıda olacağım. Çalışmaların hızlanması noktasında bir talimat vermesi için kendisiyle görüşeceğiz inşallah. O yol, Bilecik ve Bursa için ne kadar önemli ise Marmara Bölgesi içinde çok önemli” dedi. 

Bakan Tüfenkci ve Hisarcıklıoğlu daha sonra TOBB Mühendislik Laboratuvarı'nın açılışına katıldı. Açılış konuşmalarının ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. 

BAKAN’DAN BAŞKAN YAĞCI’YA ÖVGÜ

3-263.jpg

Bakan Tüfenkci, temaslarının devamında Bilecik Belediyesi’ne geçti. Burada, Başkan Selim Yağcı’dan belediye çalışmalarına ilişkin kısa bir brifing alan Bakan Tüfenkci, Başkan Yağcı’dan övgü dolu sözlerle bahsetti. Yağcı’nın AK Parti iktidarındaki tecrübeli belediye başkanlarından biri olduğunu söyleyen Bakan Tüfenkci, son yıllarda gerçekleştirilen belediye çalışmalarıyla Bilecik’in vizyonunun değiştiğini ifade etti. Bilecik’in turizm alanında başlattığı çalışmaları yakından takip ettiğini anlatan Tüfenkci, “Bilecik gibi tarih hazinesi olan ve sahip olduğu coğrafyayla bölgemizden fark yaratan Şeyh Edebali diyarını turizmde daha iyi yerlere getireceğiz inşallah” dedi. 

EKONOMİYE DEĞER KATANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Ülkemiz ekonomisinin önemli isimlerinden Bakan Tüfenkci ve Başkan Hisarcıklıoğlu’nun Bilecik’teki son durağı Bilecik TSO tarafından düzenlenen ‘Ekonomiye Değer Katanlar’ ödül töreni oldu. İkili, Bilecik ekonomisine katkı veren iş adamlarına ödüllerini taktim etti. 

GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK

4-084.jpg

Bakan Tüfenkci, hükümetin ekonomi alanında gerçekleştirdiği atılımlardan bahsederek Gümrük Müdürlüğü müjdesini verdi.  Bozüyük’te yapımı devam eden lojistik köy çalışmalarının tamamlanmasının ardından Gümrük Müdürlüğü kurulması için çalışmalara başlanılacağını müjdeleyen Bakan Tüfenkci, Bilecik’in istihdam seferberliğine sağladığı katkının önemine değindi. 

PROTOKOL İMZALANDI

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise daha önce yapım maliyetini üstlenme sözü verdiği Şeyh Edebali Türbesi asansör projesi için hazırlanan protokole imzasını attı. 

İkili, Bilecik temaslarının ardından Bozüyük’e hareket etti. 

5-011.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3685 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.