'BANA PARALEL DİYEN YAMUKTUR'

'BANA PARALEL DİYEN YAMUKTUR'

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye çok sert sözlerle yüklendi. Akşener,"Ben paralel değilim, bana paralel diyen yamuktur, yamuk" şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Devlet Bahçeli'ye Söğüt'ten cevap verdi. Bahçeli'nin kendisiyle ilgili 'Paralel Yapı' ile hareket ettiği iddialarına çok sert sözlerle karşılık veren Akşener,"Ben paralel değilim, bana paralel diyen yamuktur" ifadelerini kullandı. 
Gazetemizin kapatılan il teşkilatları ile ilgili sorusuna da cevap veren Akşener,"MHP'ye yakıştıramıyorum" dedi. Kapatmaların yanlış olduğuna vurgu yapan Akşener, Başbuğ Alparslan Türkeş'in ilkelerine aykırı hareket edildiğine dikkat çekti.   
Bilecik'e kapatılan il teşkilatlarını ziyaret etmek için geldiğini ancak ziyaretlerin mitinge dönüştüğünü kaydeden Akşener, Bileciklilere çok teşekkür etti. 

kareler.jpg
 

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bilecik'e geldi. İlk olarak Söğüt'e gelen Meral Akşener’i müthiş bir kalabalık karşıladı. Başta Bilecikli ülkücüler olmak üzere çevre illerden gelen milliyetçiler Akşener’e sevgi gösterilerinde ve tezahüratlarda bulundular.
İZDİHAM YAŞANDI
Meral Akşener öncelikle Ertuğrulgazi türbesini ziyaret etmek istedi. Türbe girişinde aşırı kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı. Basın mensupları izdihamda görev yapmakta oldukça güçlük çekti.
BASIN MENSUPLARI PROTESTO ETTİ
Türbe ziyaretinin ardından Meral Akeşener kıl çadıra davet edildi. Ancak basın mensupları izdihamdan dolayı kıl çadırın dışında bekleyerek protesto ettiler.
Daha sonra gazetemiz muhabiri Sinan Önce, Meral Akşener ile bir görüşme gerçekleştirerek basın mensuplarının kendisini takipte yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi. Bunun üzerine Akşener, belediye ziyaretinde basın mensuplarının sorularını alacağını ifade etti.
'MHP'YE YAKIŞTIRAMIYORUM'
Söğüt temaslarının devamında Söğüt Belediyesi'ni ziyaret eden Akşener, burada kurultay sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazetemizin kapatılan teşkilatlar arasında Bilecik'in de yer aldığını hatırlatması üzerine konuşan Akşener,"MHP'ye yakıştıramıyorum" dedi. 
Akşener gazetemizin sorusuna şu sözlerle cevap verdi:
"Kapatılan İl Başkanlığı meselesini hiç doğru bulmadığımı ve 8 Nisan duruşmasında kazanılan süreçte 13 ili gezdim kapatıldığı için. Görevden alınmalar bile doğru değil ama kapamak hiç ama hiç doğru değil. Çünkü bizim partimiz sadece 12 Eylül’de Cunta zamanında kapatıldı. Şöyle bir eylem bu. Valiliğe yazı yazılıyor, valilik kanalıyla İl Başkanlığına bir yazı geliyor. Prosedürün esası şu İl Başkanlığından anahtarı polis teslim alıyor. Valiliğe götürüyor ve Valilik kapatıyor. Bunun doğru bir şey olmadığını, bize yakışmadığını, MHP’ye yakışmadığını, ülkücü hareketin geleneğine hiç yakışmadığını, Türk Milliyetçilik ve demokrasi ikiz kardeştir diyen bu siyasi geleneğin rahmetli Başbuğumuzda olmak üzere büyüklerimizin ortaya koyduğu bu düstüra hiç yakışmadı. Ülkücü ülkücünün öz kardeşidir diyen rahmetli Başbuğumuzun hepimizin hayatının merkezinde olması gereken bu vasiyetine de hiç yakışmadı. Bugün de ben bir yönüyle bunun için buradayım. Yani il kapatılmasını hiç doğru bulmuyoruz. Buna itirazımız olduğu içinde buradayız” dedi.


Söğüt Belediyesi ziyaretinden sonra MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener'in Söğüt mitingi başladı. 
Çocuklarla birlikte sahneye çıkan Akşener, iktidarın bayramları gerektiği şekilde kutlamadığını öne sürerek,"Bizim dönemimizde bayramlar olması gerektiği gibi kutlanacak" dedi. 
Daha sonra kurultay sürecinden bahseden Akşener, 1 Kasım seçimlerinin ülkücü harekete yakışmadığı için yola çıktıklarını söyledi.  
'BİRİLERİ GÖRSÜN UYKULARI KAÇAR'
Söğüt'te kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade eden Akşener,"Bugün burada Osmanlı'nın kalbinde şu tabloyu birileri görsün uykuları kaçar, nitekim kaçtı. Daha sonra kendileri kaçacak" dedi.
Akşener'in konuşması sloganlarla sık sık kesilirken, Akşener şöyle devam etti:
"Biz demokratik bir hakkı dile getirmek için yola çıktık, kendi içimizdeki meseleydi ama biz kendimizi AK Partililerle karşı karşıya bulduk. En son Davutoğlu'nun da işin içine girmesiyle demek ki kurultay sadece MHP'nin değil AK Parti'yi yöneten ve Cumhurbaşkanının problemi de olmuş.
8 Nisan'da mahkeme karar verdi. 7 tane çağdaş gazete bir manşetler dizisiyle çıktı. Hepsi MHP'ye darbe dediler. Bunlar her seferinde her şeye darbe diyorlar sonra bizi kandırdılar diyorlar.
'YAMUKLARI DÜZELTECEĞİZ'
Paralel kimmiş, ben miymişim, ben paralel değilim ama bana paralel diyen kim varsa yamuktur, yamuk. Allah'ın izniyle bütün yamuklukları MHP iktidarında teker teker düzelteceğiz" dedi. 
Doğu ve Güneydoğu'da devam eden terörle mücadeleye değinen Akşener, terörle mücadeledeki asker ve polisimize Allah'tan yardım istedi. Her türlü terör örgütlerine yardım ve yataklık edenlerin MHP iktidarında yargılanacağını dile getiren Akşener, MHP'nin iktidar olması halinde terörle mücadeledeki politikaları hakkında bilgiler verdi. 
İktidarınn terörle mücadelesinde yanlarında olduklarını kaydeden Akşener,"Eksik yapıyorlar ama yanlarındayız. Biz geldiğimizde bu terörün belini kıracağız. Daha evvel yaptık o yüzden kesin konuşuyorum. Ülkenin refaha huzura ihtiyacı var" dedi.
'DUYUN BU MİLLETİN SESİNİ'
Konuşmasının son bölümünde parti genel merkezine seslenen Akşener,"İnatlamayın,  koltuklarınızdan kalkın duyun bu milletin sesini. Kongre toplanacak delege konuşacak. Bu iş olacak, gerçekten olacak ve MHP iktidar olacak, bu ülkeyi yönetecek" diyerek sözlerine son verdi. 
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener daha sonra Bilecik Merkez'e hareket etti. Burada ilk olarak Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret eden Akşener, belediye çay bahçesi önünde gerçekleşen mitngte partililere seslendi. 
Bileciklilere çok teşekkür eden Akşener, Bilecik'e kapatılan il teşkilatı ziyareti için geldiğini ancak miting havasında karşılandığını dile getirdi. 'Çok oluyoruz biz çok' diyen Akşener,"15 Mayıs'tan sonra yürüyüşümüzü artıracağız. 14 yıldır bu memleketi yürüten bu iktidarı yollayacağız, Allah'ın izniyle hepsine ot yolduracağım.
'SAVCILIĞA GİTMEYEN MÜFTERİDİR'
Bana paralel diyorlar ben paralel değilim eğer elinde belge varsa savcılığa gitmeyen müfteridir. Bana paralel diyenlere diyorum ki sizde yamuksunuz yamuk" ifadelerini kullandı. 
MHP Lideri Bahçeli'nin kendisine yönelik eleştirilerine cevap verdikten sonra AK Parti iktidarına eleştirilerde bulunan Akşener,"Bunları düzelteceğiz. KPSS'den 35 puan alan tayin oluyor. Bunlar kul hakkı yiyorlar, örtülerini örtünmüş ölmeye hazırız diye bağıranlar vardı ne oldu onlara? Onlar ballı maaş ve ihale peşinde. Bu yamuklukları boğazlarından kusturmazsam namertim" dedi. 
Akşener daha sonra Bileciklilerle helalleşerek, çay bahçesinde çay içti ve Bursa'ya doğru yola çıktı. 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 4015 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum