MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

BAŞARI YİNDE DE İSTİFAYI GETİRDİ

BAŞARI YİNDE DE İSTİFAYI GETİRDİ

Geçtiğimiz hafta sonu ilimizde siyaset bir hayli hareketliydi. Cumartesi günü MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan’ın gelişinin etkisi Ak Parti il başkanı Av. Kadir Bayrak’ın görevden affının duyulmasıyla son buldu. Bunu pazartesi günü İl Yönetiminin istifası takip etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi tevdi etmesiyle Av. Kadir Bayrak, bayrağı devralmıştı. Mütevaziliği ve dürüstlüğü her kesim tarafından takdir edilen Av. Bayrak, il yönetimini de aynı özenle hazırlamış ve 31 Ocak 2015 tarihindeki kongreyle hizmet yarışına dahil olmuştu.

Seçimi kucağında bulan yeni il yönetimi görevlendirmelerin ardından aday adaylığı sürecine girdi. Ak Parti’nin Türkiye genelindeki oy oranındaki düşüşe rağmen 7 Haziranda  Türkiye 13.'lüğü ile başarılı iller arasına girildi. Bu oran Bilecik’in yakaladığı en yüksek sıralama olarak tarihteki yerini aldı. Seçim sonucunda Halil Eldemir bey milletvekili oldu.

1 Kasım seçimlerinde Bilecik’teki oy oranı %46’lara ulaştı. Türkiye ortalamasına göre %7-8 oranındaki geri kalmışlık, %3,5’lara düştü Ak Parti Genel Merkezi Halil beyle yola devam kararı aldı.

Fakat tüm bu başarılara, yönetim içerisindeki uyuma rağmen gün geldi ve Kadir Bey genel merkezden görevden affını talep etti. Pazartesi günü de yönetim kurulu Teşkilat Başkan Yardımcısı Harun Karaca beyefendiye istifalarını sundu.

Evet, Kadir Beyin beklenen istifası geldi. Teşkilatların görüşü alınarak yeni bir yapılanmaya gidilecek. Ben enimim ki Kadir Bayrak’la birlikte bir çok konu da mezara gidecek.

Kadir beyin yönetiminde hatta yürütme kurulunda bendeniz de görev almıştım. İl Başkanı ve Yönetimin çalışmalarına bizzat şahit oldum. Bilecik’in kangren olmuş en önemli iki sorunu, Hastane ve Yenişehir yolu uyum içerisinde son buldu. Özellikle Kadir Beyin şahsi gayretleriyle geçtiğimiz sene çöken seralara yardımlar yine bu dönem içerisinde geldi. Girilen iki seçimde de birinci parti olundu. Tek olumsuz söyleyebileceğimiz yurt dışından nasıl geldiği bilinmeyen araba mevzusudur ki, o da daha önceki dönemlerde alınan bir araçtı. Araç halbuki galeriden çıkışlı ve 3. sahibi partidir. Hukuki işlemler devam ediyor, büyük ihtimalle partinin başarılı avukatları sayesinde araç partiye geri kazandırılacak.

Yıl içerisinde beklenen referandum göz önünde bulundurulduğunda teşkilatın yeniden sağlam temellere oturtulması gerekmekte. Genel merkez geçmişten ders alıp, teşkilatların dertlerini bir fazla dinlemesi gerekir. Kadir Beyin ayrılışı genel merkez tarafından iyi analiz edilmeli. Kadir beyle bu noktaya nasıl gelindiği iyi tahlil edilmeli, süreçten herkes üzerine düşen dersi almalı. Aksi halde Ak Parti’yi yeni problemler bekler.

Temennim Dava bilincine sahip yeni il başkanına ve yönetimine görev verilmesi. Umarım yeni il başkanı da Kadir Bey kadar mütevazi ve çalışkan bir arkadaş olur. Halil Eldemir Beyefendiyle uyumlu bir şekilde çalışır. 

Selam ve dua ile.

 

Bu yazı toplam 10103 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR