BAŞARININ SIRRINI AÇIKLADI

BAŞARININ SIRRINI AÇIKLADI

Bilecik Valiliği ve Şeyh Edebali Üniversitesi işbirliğinde ''4. Kariyer Günleri'' etkinliği düzenlendi. 

Vali Süleyman Elban, Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Salonu'ndaki etkinlikte, kariyer sahibi insanların farklı insanlar olmadığını, onları normal insanlardan ayıran birkaç temel niteliğin olduğunu kaydetti. 

Öğrencilere başarının sırrını açıklayan Vali Elban,"Başarının sırrı iş disiplini ve çalışma azmidir" ifadelerini kullandı. 

basarinin-sirrini-acikladi2.jpg

Kariyer sahibi insanların herkesten daha fazla çalışması, daha fazla emek sarf etmesi, daha az uyumaları ve birçok faaliyette bulunurken sürekli ikinci, üçüncü işi düşünüyor veya birada yapıyor olmalarından kaynaklandığını ifade eden Val Elban, şöyle konuştu: 

''Bir sektörde başarılı olan insanın, birbiriyle hiç alakası olmayan hatta birbirine taban tabana zıt birçok sektörde de başarılı olduğunu görebiliyoruz. Bunun temel nedeni de, başarının sırrı da iş disiplini ve çalışma azmidir. Bu nedenle de her girdiği ortamda belli derecede kazançlı çıkıyor ve oraya değer katıyor demektir. Kariyer günlerininüniversitemize ve öğrencilerimize ciddi katkılar sunacağını düşünüyorum. Kendi öğrencilik hayatımda özellikle mesleğimizle ilgili birçok misafirimizi derslerimizde ağırladık. Hemen hemen her yıl kendi alanında başarılı özellikle de bakan, vali, belediye başkanı derslerimize gelirdi. Yöneticilerin hatıralarından yararlandık. Sizlerin de, kariyer günleri vesilesiyle her biri birbirinden değerli konukların hatıralarından, deneyimlerinden yararlanacağınızı düşünüyorum.''

basarinin-sirrini-acikladi3.jpg

Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş'ın konuşmasının ardından Kariyer Günleri konuğu olarak katılan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı ve iş adamı Nafi Güralda iş hayatından örnekler vererek, ''Başarı hiç de öyle elde edilmesi zor bir faktör değil. Bütün mesele başarıyı istemekte. İnsan iradesinin beceremeyeceği, üstesinden gelemeyeceği bir olumsuzluk yok. Yeter ki insanlar bunu istesin ve arzu etsin. Kendinizi hayata hazırlarken her şeyden evvel kendinize güvenin, sevin ve üstesinden gelebileceğinize inanın. Ondan sonrası çok kolay oluyor.'' dedi.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2404 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.