Basın Masası gündemi yorumladı

Mücahid Erdal’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Basın Masası’nda haftanın öne çıkan gelişmeleri değerlendirildi. Programa, Sedat Bayam, Av. Fazlı Güner ve Gazeteci Ahmet Meşe konuk oldu.

Mücahid Erdal’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Basın Masası’nda haftanın öne çıkan gelişmeleri değerlendirildi. Programa, Sedat Bayam, Av. Fazlı Güner ve Gazeteci Ahmet Meşe konuk oldu. 

Programın ilk bölümünde; Söğüt’te bir taşımacılık şirketinin Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever’in ‘Nüfuzunu’ kullanarak ilçede haksız rekabete ve huzursuzluğa yol açtığı iddiaları konuşuldu. Daha sonra ise Bilecik’ten 3 dönem milletvekilliği yapan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın görevden alınması ve Bilecik siyasetine olası yansımaları ele alındı. 

Son bölümde ise Bilecik Belediyesi’nde gerçekleştirilen rüşvet operasyonuna ilişkin CHP Genel Merkezinden gelen heyetin açıklamaları ve sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. 

SÖĞÜT’TE NELER OLUYOR?

Ahmet Meşe, Söğüt’te yaşananlara ilişkin ilçede bulunduğu temasları anlatırken Sedat Bayam ve Fazlı Güner ise Söğüt Belediye Başkan İsmet Sever’in ilçede tansiyonu yükselten değil düşüren tarafta yer alması gerektiğini ifade etti. 

POYRAZ’A YENİDEN GÖREV VERİLİR Mİ?

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın görevden alınmasına ilişkin yapılan değerlendirmelerde ise Poyraz’ın görevden alınmasının Bilecik siyasetine yansımaları konuşuldu. 

Ahmet Meşe, Fahrettin Poyraz’ın görevden alınmasını beklediğini ve yeniden kendisine başka bir görev verilmeyeceğini düşündüğünü bildirdi. 

Fahrettin Poyraz’ın milletvekilliği döneminde olumsuz bir imaj sergilemediğini ancak Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü olduktan sonra çıkan iddiaların üzücü olduğunu dile getiren Sedat Bayam, “Fahrettin Poyraz’a yeni bir görev verilirse çok da şaşırmam. Bunun gibi daha önce örnekler var.” dedi. 

Av. Fazlı Güner ise Milletvekili Poyraz hakkında çıkan iddialarla ilgili bir denetim gerçekleştirildiğini ancak başkaca iddiaların da gündemde olduğunu belirterek yeni bir görevlendirme yapılmasını beklemediğini dile getirdi. 

Mücahid Erdal ise Fahrettin Poyraz ve Selim Yağcı isimleri üzerinden Bilecik siyasetinde ikili bir yapının meydana geldiğine dikkat çekerek, Poyraz’ın görevden alınması ile Bilecik siyasetinde artık iki başlı bir siyaset yapısının olmayacağını kaydetti. 

RÜŞVET Mİ İRTİKAP MI?

Son olarak CHP Genel Merkezi’nin Bilecik temasları değerlendirildi. CHP’nin basın toplantılarını takip eden Ahmet Meşe izlenimlerini aktarırken sürecin gidişatı ile ilgili yorumlarda bulundu. 

CHP’de çeşitli kademelerde görev yapan ve uzun yıllardır parti üyesi olan Sedat Bayam, “Eğer böyle bir rüşvet olayı yaşandıysa benim 45 yıllık emeklerim haram zıkkım olsun.” İfadesini kullandı. 

Av. Fazlı Güner ise yaşananları ‘Rezillik’ olarak nitelendirirken geçtiğimiz hafta Basın Masası’na konuk olan Av. Recep Akay’ın ‘İrtikap’ suçu yaklaşımının doğru olmadığını dosyanın ‘Rüşvet’ suçundan açılacağını kaydetti.

İzlenme: 23072
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Benzer Videolar