Basın Masası, trafik sorununa çözüm aradı

Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu Basın Masası’nın bu haftaki programında Bilecik’in kangren haline dönüşmüş trafik sorunu masaya yatırıldı.

Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu Basın Masası’nın bu haftaki programında Bilecik’in kangren haline dönüşmüş trafik sorunu masaya yatırıldı. 

Programa; Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen, SMMMO Başkanı Ertuğrul Açıkgöz ve Belediye Meclis Üyesi Çetin Kaya tespit ve önerileri ile katkıda bulundu. 

Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen, Bilecik’in yıllara sirayet eden trafik sorununun çözümü için kentim tüm paydaşlarını Kent Konseyi çatısı altında toplanmaya davet etti. Trafik sorununun yıllardır konuşulduğunu ancak çözüm üretilemediğini belirten Özgen, çözüm önerilerini sunarken daha fazla geç kalınmadan harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti. Atatürk Bulvarı üzerindeki parkların ivedilikle kaldırılması gerektiğini dile getiren Özgen, eski otogar alanının otoparka dönüştürülebileceğini söyledi. 

SMMMO Başkanı Seyfi Özgen ise kentin yöneticilerinin bu problem üzerine yoğunlaşmasını ve birlikte hareket ederek ortak akılla çözüm için çalışmalarını istedi. Açıkgöz ayrıca, geçtiğimiz dönemlerde zaman zaman gündeme gelen ancak somut adım atılamayan bir başka çevre bağlantı yolunun hemen gündeme alınmasını talep etti. 

Belediye Meclis Üyesi Çetin Kaya ise Bilecik’in sorunları arasında bir sıralama yapıldığında trafik sorununun birinci sıraya konularak bu anlayışla çözüm aranması gerektiğini dile getirdi. Trafik ve otopark sorununa ilişkin belediye meclisinin dönem dönem çalışmalar yaptığını anlatan Çetin Kaya, kısa vadede Atatürk Bulvarı üzerindeki parklar başta olmak üzere ikinci sıra parkların kaldırılmasının fayda sağlayacağını kaydetti.  

Konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan Mücahid Erdal, akıllı sinyalizasyon sistemlerine atıfta bulunduğu konuşmasında, şunları kaydetti:

“Şehrimizin yöneticileri trafik ve otopark sorunu yaşamadıkları için vatandaşında böyle bir sorunu yok diye düşünüyorlar sanırım. Çünkü A protokol zaten eskortla geziyor ve gidecekleri yerler daha onlar gitmeden boşaltılıyor veya istedikleri yerde durup istedikleri yerde kalkabiliyorlar. 

Bir diğer husus ise şehrin ana arterinin bir tarafı otoparka dönmüş durumda. Bu parkların yanına ikinci sıra parklarda gelince trafik akışı duruyor. Hafta içi mesai saatlerinde dağıtıma çıkan toptancı araçları işin içine girince keşmekeş bir durum oluşuyor. 

Günün belirli saatlerinde trafik lambaları kontrollü geçişe ayarlanıyor. Böyle olunca kim gidecek kim duracak bilemiyor. Aslında trafik aksın diye yapılıyor ama bazı bölgelerde tıkanıklık daha da artıyor. Bunun yerine akıllı sinyalizasyon sistemine geçilse ve yoğunluğa göre trafiğe yön verilse çok daha iyi olacağı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Bu haber toplam 25030 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum