ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

BAŞKAN AK PARTİLİ, OYU MUHALEFET PARTİLİ

BAŞKAN AK PARTİLİ, OYU MUHALEFET PARTİLİ

İl Genel Meclisi Başkanlığı seçiminde Ak Parti grubu tarafından desteklenmeyen, muhalefet oylarıyla Başkan seçilen Oğuz Sertler’in yanlış yaptığını yazmıştım. Şöyle demiştim “Birileri makam sevdasına kapıldı, birileri de midesinden yakalandı siyasi kurallar hiçe sayıldı” demiştim. 
Siyasetin ilkelerini hiçe sayarak muhalefet işbirliğiyle başkan seçilen Sertler “Muhalefetin oylarıyla yine bir Ak Partili başkan oldu…” diyerek vurdumduymaz davrandı.
Geçtiğimiz hafta Mayıs ayı toplantılarında meclis başkanlığı sevdasıyla partisini hiçe sayan Sertler, muhalefetin desteğini nasıl sağladığı anlaşıldı. Muhalefet Organize Sanayi Bölgeleri Yönetimine girmek istediklerini basın açıklamalarıyla paylaşmışlardı.
Organize Sanayi Bölgeleri Yönetim Kurulu Başkanı Vali, Yönetim kurullarını da seçme hakkı Valinin. Buna rağmen muhalefet meclis üyeleri Organize Sanayi Bölgeleri yönetim kurullarına girecek meclis üyelerini meclis seçsin diye tavsiye kararı için önerge veriyor. Yani valiye verilen yetkiyi biz kullanalım diyor, meclis başkanının oyu iki oy sayıldığından tavsiye kararı çıkıyor.
Kim hangi yönetimde bulunmak istiyorsa bulunsun. Bizi ilgilendirmez. Ama ortada dönen entrikaya dikkat çekmek istiyorum. Sertler “Muhalefetin oylarıyla yine bir Ak Partili başkan oldu..” diyordu ya! Her oylama da muhalefetle beraber oy kullanan nasıl hala Ak Partili oluyor?
Aylar evvel muhalefetle anlaşmalar yapıldığı ortaya çıkmaya başladı. Dedik ya birileri başkan seçilecek makam sevdasını tatmin edecek, birileri de yönetim kuruluna girerek para kazanacak. Partisinin kademe kademe bütün yetkililerine her gün aday olmayacağını söylemesine rağmen seçim sabahı aday olup seçilen başkanlık makamı sevdasını gerçekleştirdi. Edindiğimiz bilgilere göre Sayın Vali meclisin tavsiye kararını hiçe sayarak muhalefetsiz sanayi bölgeleri yönetimi oluşturmuş. Muhalefet çıldırmasın mı? Sertler başkan seçildiği takdirde muhalefete Organize Sanayi Bölgeleri yönetim kurulunda yer aldıracağı sözü verdiği iddia ediliyor. Eğer bu doğru ise Valinin yetkilerine müdahaledir. Bu da türküdeki “Aslı yok yaylasında 1500 koyunum var” dendiği gibi elinde olmayan yetkiyi varmış gibi göstermek değil mi?
Cumhuriyet Halk Partisinde hiç kimse partisinin izni olmadan basın açıklaması yapamaz. Yaparsa bir daha yapamayacak hale getirilir. Geçen hafta CHP Merkez İlçe başkanıyla ilgili ulusal basında bir haber çıktı. Merkez İlçe Başkanı yanına İl Başkanını alarak basın açıklaması yaptı. Bunu ben yanlış bulduğumdan yazmıyorum. Parti kurallarının işlediğini anlatmak istiyorum.
Başkan Ak Partili, oyu muhalefet partili başka izahı var mı?

 

Bu yazı toplam 2528 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR