BAŞKAN KARABIYIK MÜJDEYİ VERDİ

BAŞKAN KARABIYIK MÜJDEYİ VERDİ

AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Ankara'da gerçekleştirdiği bir dizi temasın ardından müjdeli haberi verdi. Karabıyık, Şeyh Edebali Türbesi'ne yapılması planlanan asansör projesinin önündeki engellerin kaldırıldığını açıkladı.  

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'ya desteklerinden ötürü teşekkür eden Karabıyık,"Şeyh Edebali Türbesi için planlanan asansör projesinin önünde artık hiçbir engel kalmadı. Projenin maddi anlamda yükünü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği karşılayacak" dedi.

Şeyh Edebali Türbesi’nde yapılması planlanan asansör projesi ile ilgili müjdeli haber AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık’tan geldi.

Yaşlı ve engelli vatandaşların türbeye çıkış ve inişlerde yaşadıkları sıkıntıyı ortadan kaldırmak amacıyla planlanan asansör projesine uzun süredir izin alınamamış ve proje yapımına başlanamamıştı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun destek sözünü verdiği çalışmayla ilgili girişimlerde bulunan İl Başkanı Karabıyık, konuyu Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya taşıdı.

Bakan Avcı'nın da destekleriyle projeyle ilgili tüm izinlerin alındığı müjdesini veren Karabıyık, yaptığı açıklamada,"Şeyh Edebali Türbesi için planlanan asansör projesinin önünde artık hiçbir engel kalmadı. Projenin maddi anlamda yükünü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği karşılayacak. Kültür ve Turizm Bakanı hemşehrimiz Nabi Avcı, Nabi Avcı’nın danışmanı hemşehrimiz Fatih Dut ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt’un da bu projenin önünde bulunan sorunların ortadan kaldırılmasında büyük rolleri var. Onlara da Bilecikli hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Asansör projesi özellikle türbeye çıkmakta zorlanan engelli ve yaşlılar için büyük önem taşıyor, bizim için de önemli olan onların hayır duaları. Yapılacak asansörün şimdiden Bilecik’e hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3570 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum