Başkan Sadık Kaya: “Kimseye Diyet Borcum Yok”

Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya basınla buluştu.

Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya basınla buluştu.

00000.jpg

Başkan Sadık Kaya, gerçekleştirdiği basın açıklamasında, hizmet belediyeciliğin bir kenara bırakıldığını, menfaat belediyeciliğinin devreye girdiğini vurguladı.

Vadi Park Sosyal Tesislerinde basın ile bir araya gelen Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya, aday olmadığının altını çizerek bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Ben Aday Değilim"

Başkan Kaya burada yaptığı açıklamada aday olmadığını, aday olan arkadaşlara başarılar dilediğini ifade etti.

002.jpg

Başkan Kaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Sizlere baştan beri söylediğim bir şey var, sizden biriyim ve sizden biri olmaya devam edeceğim. Sizlere söyleyeceğim tek bir şey var, ben şu anda bağımsızım ve aday değilim. Buradan bütün adaylara huzurunuzda hayırlı olsun dileklerinde bulunuyorum. Genel anlamda kişiler hakkında konuşmam istemem. Seçim çalışmaları için hepsine başarılar diliyorum. Bizim hakkımızda gururumuza dokunacak herhangi bir şey söylemedikleri sürece, benim o arkadaşlar hakkında hiçbir şey söylemeyeceğimi hepinizin bilmesini istiyorum.

Bu nedenle seçimimizin sağlıklı geçebilmesi için, Bilecik Belediyesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Sayın Valimiz ile de görüştük, hemfikiriz bu konuda. Ben sadece Bilecik ile ilgili projelerin içinde olacağım Bilecik dışında yapılacak başka bir şeyin içinde olmayacağım. Benim kimseye diyet borcum yok, olmayacakta sadece hizmet edeceğim. Görev sürecimi Bilecik'e hizmetle geçirmekten başka bir düşüncem yok.”

Açıklamasına devam eden Başkan Kaya, başkan olduğu dönemde Belediyenin parası olduğunu söylediğini fakat bunu söylerken bazı ödemelerden haberinin olmadığını belirtti.

Başkan Kaya açıklamasına şu şekilde devam etti;

İKİLEM VAR"

“Ben Belediye Başkanı olduğum dönemde şunu söyledim, paramız var dedim. Ama vali beyle görüşmeye gittik, Vali Bey Özel İdareye 4,5 Milyon TL borcunuz var, şu tarihe kadar ödemek gerekiyor dedi. Ben o ödemeyi görmeyerek paramız var dedim. Bunu söylemek istemiyordum ama söyleyeceğim, yapılan asfaltı Özel İdareden alıyorsan neden Tepebaşı Belediyesinden aldım diye söylüyorsun bunu. Bence ikilem var burada.”

Sözlerine “Bileciklilerden Bilecik Belediyesi adına özür diliyorum” diye devam eden Başkan Sadık Kaya;

"BİZ GERÇEK BELEDİYECİLİK HİZMETİ YAPMAMIŞIZ"

“Geldiğimizde demiştik ya Bilecik için genel anlamda neler yapabiliriz diye, biz gerçek belediyecilik hizmetlerini yapmamışız. Gerçek Belediyecilik Hizmeti nedir? Gerçek Belediyecilik Hizmeti vatandaşı çamur olmayan yoldan yürütmektir, gerçek belediyecilik vatandaşın su arızlarını gidermektir, vatandaşın kazılan yerini tamir etmektir. Yani vatandaşımızın rahatı için ne yapılacaksa onu yapmaktır. Ama ben gördüm ki gerçek anlamda belediyecilik hizmetleri bir kenara bırakılmış, başka şeylerle uğraşılmış. Ben kısa zamanda Bilecik’in gerçek anlamda eksiği olan belediye hizmetlerini yapmaya çalışıyorum. 31 Mart’a kadar da yapmaya devam edeceğim. Bu hizmetleri yapmaya çalışacağım. Dere yatağı taşmış, neredeyse evleri su basmış bırakıp gitmişler. Bir kaldırım yapmışlar, ızgarayı onun önüne koymuşlar. Izgara ne için lazım? Su taşkınını önlemek için lazım. Bunu nasıl yapıyorsunuz, bu nasıl bir mimarlık? Şehir içindeki caminin oradaki merdivenleri görüyorsunuz. Tam bir mimarlık harikası. Bizler hizmet için varız. Dünkü tartışmamız da dolmuş ücretleri ile ilgiliydi. Dolmuş ücretleri için bir teklifimiz vardı. Sadece üniversite öğrencileri için ücret 15 TL değil 13 TL olsun dedik. Kabul etmedi arkadaş. Bugün toplantı yapacaklar, ücret skalası gene bize gelecek” ifadelerini kullandı.

003.jpg

001.jpg

Bu haber toplam 691 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum