BAŞKAN SÖZÜNÜ TUTUYOR!

BAŞKAN SÖZÜNÜ TUTUYOR!

2018 yılında Bilecik’in otopark sorununu çözeceğini söyleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, 114 araç kapasiteli katlı otoparkın temelini attı. 2018 yılı içerisinde, kamuoyunda Seven Çarşısı olarak bilinen ve yeni adıyla 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı’nın altında yapılacak otoparkla birlikte merkezdeki trafik yoğunluğu azaltılacak. Ayrıca şehrin çeşitli bölgelerine konulacak portatif otoparklarla yaklaşık 300 araç kapasiteli park alanı oluşturulacak. 

Böylelikle; Belediye Başkanı Selim Yağcı kamuoyuna vermiş olduğu otopark sözünü 2018 yılı içerisinde büyük ölçüde gerçekleştirmiş olacak. Geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkan ancak katılım olmadığı için iptal edilen 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı’nda yapılacak projeye ilişkin ise ‘B’ planı en kısa sürede devreye alınacak. Meydanın altına otopark yapılması en kısa sürede sağlanacak.

1-389.jpg

Bilecik Belediyesi tarafından şehre kazandırılan katlı otoparkın temel atma töreni gerçekleştirildi. Eski Tekel deposunun olduğu alana yapılacak katlı otoparkın temel atma törenine, Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, TSO Başkanı Mefail Ateş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ümran Karayiğit, bazı daire müdürleri ve STK temsilcileri ile civar ilçe ve belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 

‘GEÇ KALDI AMA HIZLI İLERLEYECEK’

Belediye Başkanı Selim Yağcı, törende yaptığı konuşmada, otoparkın biraz geç kaldığını ama çalışmaların hızlı ilerleyerek zaman kaybının tolere edileceğini söyledi. Bilecik merkez Türk Telekom karşısındaki alanda gerçekleştirilecek olan katlı otoparkın 3 kat üzeri inşa edileceğini ve 114 araç kapasitesine sahip olacağını ifade eden Başkan Yağcı, “Katlar arası çift giriş ve çıkışı bulunacak olan katlı otoparkta katlar arasında araç asansörü bulunacak. Ayrıca özel motosiklet park alanına da sahip olacak katlı otoparkta araç yıkama alanları da yer alacak” dedi.

2-385.jpg 

‘YIL SONUNA KADAR BİTECEK’

Katlı otoparkın yıl sonuna kadar bitirileceğini belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2018 yılı içerisinde hizmete açmak istediklerini dile getirdi. Başkan Yağcı, çalışmaların bununla kalmayıp otopark çalışmalarının devam edeceğini dile getiren Başkan Yağcı şöyle konuştu:

“Burada katlı otoparkımızı yapıyoruz. İkinci otoparkımızı 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı adını koyduğumuz alanda yapacağız. Bu yılın sonuna kadar oranın ihalesini yaparak ikinci otoparkı da oraya yapacağız. Hedefimiz şehir merkezinde 300 otoparka ulaşmak. Diğer alanlarında aktif kullanımı ile bu sorunu daha aza indirgeyeceğiz. Bu sorun sadece bize ait bir sorun değil. Otopark sorunu kentsel yaşamın problemlerinden biri ve her yer var. Bu sorun Bilecik’te olduğu gibi Avrupa’da da var. 

DÖNER OTOPARKLAR KURULACAK

Yeni otogarımızı açtık ve inşallah eski otogarın olduğu yer özellikle minibüslerin ve köylerden gelen araçların, servislerin bekleme noktası olacak ve böylelikle onlardan boşalan alanlar olacak. Döner otopark vaadimiz vardı ve onlarla ilgili gerekli siparişlerimizi verdik. Bunları İsmetpaşa Mahallesi’nde, Vakıflar Bankası’nın arkasındaki alanlarda kullanmak istiyoruz. Söz verdiğimiz şekilde Allah sağlık verirse 2019’a geldiğimizde bizler sizlerin karşısına çıktığımızda verdiğimiz sözleri yerine getirmiş olacağız” dedi. 

3-290.jpg

Vali Vekili Mehmet Taşdöğen ise ilimizdeki en önemli sorunlardan birinin çözümünde önemli rol oynayacak katlı otoparkın ilimize ve Bileciklilere hayırlı olmasını diledi. 

Konuşmaların ardından kurban kesilerek dua edildi. Daha sonra butona basılarak ilk beton döküldü. Törenin sonunda davetlilere aşure ikramı yapıldı. 

4-101.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2351 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum