Başkan V. Subaşı hem borçlanma yetkisi hem de ek bütçe istedi!

Başkan V. Subaşı hem borçlanma yetkisi hem de ek bütçe istedi!

Bilecik Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ilk birleşimde 10 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Malazgirt Meydan Muharebesi ile Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferleri dolayısıyla başta Sultan Alparslan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

baskan-v-subasi-hem-borclanma-yetkisi-hem-de-ek-butce-istedi1.jpg

Kent Konseyi Çocuk Meclisi başkanı ve üyelerinin de katıldığı meclis toplantısında çocuk meclisi başkanı ve üyeleri kürsüde talep ve görüşlerini aktardı.

Eylül ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminde; Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanlığı’nın Ortak Hizmet Projesi İş birliği Protokolünde değişiklik yapılması konusu görüşülerek kabul edildi.

Dolu memur kadrolarında derece değişikliği yapılması konusu görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.

Holoğlu İnşaat Tic. Ve San. Ltd. Şti. tarafından Belediye Başkanlığına şartsız olarak bağışlanan/hibe edilen 1 adet 2017 Model Dacia Duster Marka aracın kabulü konusu oy birliği ile kabul edildi.

Bilecik merkezde yer alan yol üstü otopark alanlarında kiracı Okan Keten’in 10/08/2023 tarihli dilekçesinde belirttiği otopark saat ücretlerinin (Açık Otopark Pazaryeri Ücretleri) piyasa koşullarına uygun olarak güncellenmesi talebi Ücret ve Tarife Komisyonuna sevk edildi.

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 15. maddesinin (p) bendi ve 18. maddesinin (f) bendine istinaden Şehir içi toplu taşıma araçlarında uygulanacak bilet ücret tarifesinin yeniden belirlenmesi konusu da görüşülmek üzere Ücret ve Tarife Komisyonuna havale edildi.

İki adet konunun İmar Komisyonuna havale edildiği toplantıda ayrıca 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (b) bendine istinaden ödenek aktarma konusu görüşülerek karara bağlandı.

baskan-v-subasi-hem-borclanma-yetkisi-hem-de-ek-butce-istedi2.jpg

Ayrıca, Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı iç borçlanma konusunda meclisten yetki istedi. Başkan V. Subaşı’nın iç borçlanma yetkisi AK Parti ve MHP grubunun çekimser oylarına karşı oyçokluğu ile kabul edildi.

2023 yılı mali bütçesine ek olarak 90 milyon TL ek bütçe yapılması talebi ise CHP ve İYİ Parti gruplarının oyları ile oyçokluğu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. AK Parti ve MHP grubu ise çekimser kaldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1095 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum