Başkan V. Subaşı’ndan eleştirilere cevap

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Bilecik’in Vezirhan beldesi Tüneller mevkisinde ölü bulunan köpeklerle ilgili Bilecik Belediyesi’ni hedef alan eleştirilere cevap verdi.

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Bilecik’in Vezirhan beldesi Tüneller mevkisinde ölü bulunan köpeklerle ilgili Bilecik Belediyesi’ni hedef alan eleştirilere cevap verdi. Sosyal medya başta olmak üzere köpeklerin Bilecik Belediyesi tarafından katledildiğine dair yapılan paylaşımlara tepki gösteren Melek Mızrak Subaşı, köpek ölümlerinin Bilecik Belediyesi ile ilgili olmadığını ifade etti.

Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, yaptığı açıklamada, olayla ilgili tahkikat başlatıldığını belirterek, hayvanların küpesiz olduklarına dikkat çekti. Bilecik Belediyesi’nce bakımı yapılan hayvanların küpeli olduklarını ve küpelerinde “Bilecik Belediyesi” yazdığını anımsatan Melek Mızrak Subaşı, şunları kaydetti:

“Bir sosyal medya hesabı tarafından linç kampanyasıyla karşılaştık. Bilecik Belediyesi tarafından katledilen hayvanlar olarak bir başlıkla paylaşıldı ve Türkiye'de kendi vatandaşlarımız tarafından da birçok tepkiyle de karşılaşmış bulunuyoruz. Fakat tabii ki Başsavcılıkla, Jandarmayla, Tarım İl Müdürlüğüyle hızlı temaslarda bulunduk. Bölge, Bilecik Belediyesi'nin yetki alanında değil. Vezirhan beldesi bölgesinde maalesef can dostlarımız öldürülmüş. Fakat ölüm sebepleri hâlâ tespit edilememiş. Şu an tarım ildeki arkadaşlarımız oraya doğru ilerliyor. Ölüm sebepleri tespit edilecek. Aynı zamanda şunu da belirtmek isterim. Bilecik Belediyesi'nin bakım yaptığı can dostlarımızın hepsinin küpelerinin arkalarında "Bilecik Belediyesi" yazmaktadır.

‘’HAYVANLARIN HEPSİNİN KÜPESİZ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ’’

Hayvanların hepsinin küpesiz olduğu anlaşılmıştır. Dediğim gibi ölüm sebepleri bilinmemektedir. Başsavcılık bu konuyla ilgili bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Bilecik Belediyesi bulunmamaktadır. Konu hâlâ araştırılıyor bizler de sebebini bilmiyoruz. Bizler burada rehabilitasyon merkezinde özellikle altını çizmek istiyorum. Bilecik Belediyesi'nin bir Rehabilitasyon Merkezi var. Biz burada hayvanlarımızı tedavi ediyoruz. Tedavileri tamamlandığında yaşam alanları olan sokaklarımıza geri bırakıyoruz. Gerekli kısırlaştırma çalışmaları gerekli aşı çalışmalarında yapıyoruz küpeleriyle birlikte.

Aynı zamanda çok yakın zamanda hizmete aldığımız Bilecik Belediyesine ait bir mama üretim tesisimiz var. Can dostlarımızı bu mamalarla besliyoruz. Aynı zamanda hayvansever arkadaşlarımıza da bu mamaları dağıtmaları için teslim ediyoruz tesislerimizden. Her zaman hayvanlarımızın yanındayız, can dostlarımızın yanındayız. Asla onlara zarar gelsin istemeyiz. Ama lütfen düzenli olarak yapılan özellikle siyasi süreçlerin bu kadar yakın olduğu zamanlarda can acıtan katliamlarda bizim yerimiz yer almasın.

“KAMERALARDAN BAKILACAK GEREKLİ İŞLEMLER YAPILACAK”

Ben burada Cumhuriyet Başsavcılığımıza Jandarmamıza güveniyorum suçlular bulunacak ve buradan da bizler sizi bilgilendireceğiz. Umuyorum bu süreçler bir daha tekrarlanmasın. Bilecik Belediyesi olarak asla böyle katliamların yanında olmadığımızı ve biz tedavi tarafında olduğumuzu lütfen böyle linç kampanyalarında bizim adımızın geçmemesi gerektiğini vurguluyorum. Ayrıca tüm vatandaşlarımızı Bilecik Belediyesi Rehabilitasyon Merkezimize her zaman bekliyoruz. Burada kameralarımız mevcut 7/24 gözlem altındayız. Araçlarımızda takip sistemi var. Araçlarımızın nereye gittiğini buradan görebiliyoruz. Kıymetli vatandaşlarımıza hayvansever dostlarımıza her zaman burada misafir etmeye açığız tüm şeffaflığımızla.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1310 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum