Başkan V. Subaşı’ndan Üretici Kadınlara Ziyaret

Başkan V. Subaşı’ndan Üretici Kadınlara Ziyaret

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Kadın Girişimi ve Üretim Kooperatifi üyelerini ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Kadın Girişimi ve Üretim Kooperatifi üyelerini ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yapılan el sanatı ürünlerini de inceleyen Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Belediyesi olarak güzel ve anlamlı her türlü çalışmaya imkanları ölçüsünde katkıda bulunmaya devam edeceklerini vurguladı.

baskan-v-subasindan-uretici-kadinlara-ziyaret-2.jpg

Başkan V. Subaşı burada gerçekleştirdiği konuşmada, Bilecik Belediyesi ve Bilecik Kadın Girişimi ve Üretim Kooperatifinin ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalarla Bilecik’in doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerinin tanıtıldığını hatırlattı.

Subaşı konuşmasının devamında;

‘’Belediye Başkanlığımız katkılarıyla geçtiğimiz yıllarda faaliyetlerine başlayan Bilecik Kadın Girişimi ve Üretim Kooperatifi geldiğimiz bu günde çok değerli çalışmalar ortaya koyuyor. Kooperatifimiz değerli kadın üyeleri burada el dokuması ürünler üretiyor. Burada çok güzel dokuma tezgahlarımız mevcut. Bunun da altını çizmek istiyorum. Burada Bilecik bezi üretiyoruz. Çünkü gerçekten bu iş bir sanat işi ve çok da emek istiyor. Bu ipler bu çözgü makinesinde tek tek ayrılıyor. Ardından dokuma tezgahından geçiriliyor. Daha sonrasında da peşkirler üretiyoruz. Bu da tabi ki Bilecik’in bir kültürünü yaşatmak anlamına geliyor.’’ İfadelerini kullandı.

baskan-v-subasindan-uretici-kadinlara-ziyaret-3.jpg

‘’UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ BİLECİK DEĞERLERİNİ TEKRAR GÜN YÜZÜNE ÇIKARIYORUZ’’

Açıklamasına devam eden Başkan V. Subaşı;

‘’Unutulmaya yüz tutmuş Bilecik değerlerini tekrar gün yüzüne çıkarıyoruz’’ ifadelerini kullanan Başkan V. Subaşı, ‘’Unutulmaya yüz tutmuş Bilecik’in değerleri ve desenlerini tekrar gün yüzüne çıkarıyoruz. Tekrar onları yeni ipliklerle işliyoruz. Buradaki faaliyetin en güzel ve anlamlı kısmından biri de burada biz öğrenci yetiştiriyoruz. Bütün kadınlar burada gönüllülük esasıyla çalışıyor. Burada elde edilen satıştan elde edilen gelirler asla kimsenin cebine girmeyerek eğitime katkı olarak geri dönüyor. Ya da kooperatifin çeşitli ihtiyaçlarında kullanılıyor. Burada bütün kadınlar çok güçlü ve eğitime çok açıklar. Kıymetli öğretmenlerimiz var. Kadınlarımızla birlikte bizler lavanta üretiyoruz, dokuma ürünleri üretiyoruz. Bu yüzden tüm Bileciklileri ve ilimizi ziyarete gelen vatandaşlarımızı Bilecik’e geldiklerinde kooperatifimize davet ediyoruz.’’ Diye ekledi.

baskan-v-subasindan-uretici-kadinlara-ziyaret-4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 840 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.