BAŞKAN YAĞCI MUHTARLARLA BULUŞTU

BAŞKAN YAĞCI MUHTARLARLA BULUŞTU

Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen sabah kahvaltısında muhtarlarla bir araya geldi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen sabah kahvaltısında muhtarlarla bir araya geldi.
Bilecik Belediyesi Kent Ormanı'nda gerçekleştirilen toplantıda, Başkan Yağcı, Bilecik Belediyesi'nin çalışmaları ile yeni projeler hakkında muhtarlara bilgi verdi.
Muhtarların mahalle ve köyler ile ilgili sorun ve görüşlerini de alan Yağcı, gerçekleştirilen toplantıların önemine değindi.

1-003.jpg
Bilecik Belediyesi olarak şehir için çok güzel çalışmaları el birlik içinde gerçekleştirdiklerini ve bundan sonra da güzel çalışmaları Bilecik'e kazandırmaya çalışacaklarını dile getiren Yağcı, şunları söyledi:
''Belediye Başkanı olarak, belirli dönemlerde şehrimizdeki esnafımızla ve okullardaki öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldiğimiz gibi yine belirli dönemlerde de muhtarlarımız ile bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bir araya gelmeniz, birliğiniz şehrimizin en büyük gücü. Geçmiş yılların değerlendirmesi, 2016 yılında varsa belediye olarak bizim de yapacağımız köylerimizde mahallelerimizdeki şeyleri bir sohbet ortamında bunları da değerlendirelim konuşalım dedik.
''ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BULDUĞUMUZ EN KÜÇÜK ALANA BİLE ÇOCUK PARKI YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ''
Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Yağcı, çocukları çok sevdiğini ve onların en iyi ortamlarda büyümeleri için gayret gösterdiklerini belirterek, ''Siz değerli muhtarlarımızdan şunu rica ediyorum. Çocuk parkının az olduğu mahallelerinizde uygun alanlar bulmak için sizlerin katkısını istiyoruz. Bilecik Belediyesi olarak, özellikle Cumhuriyet Mahallemizde çocuklarımızın koşup eğleneceği alanlar oluşturmak istiyoruz. Ancak buralarda yer bulma noktasında çok sıkıntılar çekiyoruz. En azından kiralama yoluyla dahi olsa uygun yerler bulup çocuklarımıza park ve oyun alanları oluşturmak istiyoruz. '' dedi.
''23 NİSAN'DA BAHÇELİEVLER PARKINI ÇOCUKLARIMIZIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ''
Her 23 Nisan'da çocuklar için güzel bir çalışmaya imza attıklarını hatırlatan Yağcı, Bilecik Belediyesi tarafından Bahçelievler Mahallesi'ne yapılan Çocuk Parkının açılışını gerçekleştireceklerini belirtti.
''ARTIK HER GÜN HAREKETLİ VE DİNAMİK OLAN BİR BİLECİK VAR''
Bilecik'in her gün gelişip büyüdüğüne dikkat çeken Yağcı, şehrin gerek inşaat çalışmaları açısından gerek diğer alanlarda hızlı bir büyüme içinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:
''Ulaşım anlamında çok şükür şehrimiz için şu ana kadar güzel çalışmalar yaptık. Ancak hızlı bir büyüme içinde olan Bilecik'imizde inşaat çalışmaları çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Dolayısıyla bu çalışmalarda yollarımız ve yürüyüş alanlarımız hasara uğruyor ve çökmeler meydana geliyor. Bizler bu anlamdaki olumsuzlukları en aza indirmeye çalışıyoruz. Bu yıl Telekom ve doğal gaz şirketleri gibi diğer kurumların da bazı çalışmaları olacak. Yani Bilecik'imizde bu çalışmaları en az hasarla yerine getirmeye çalışıyoruz. Dinamik olan şehrimizde bir yandan inşaat çalışmaları devam ederken, bizler de üzerimize düşen çalışmaları yerine getirmeye çalışacağız.'' dedi.

2-004.jpg
''SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAMINDA ŞEHRİMİZE YENİ GÜZEL ALANLAR KAZANDIRIYORUZ''
Sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında Bilecik'e güzel çalışmalar kazandırdıklarını sözlerine ekleyen Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Bilecik Belediyesi olarak bütün hizmetlerde vatandaşımızın en iyisini alması noktasında gayret gösteriyoruz. Örneğin geçtiğimiz yıl devraldığımız Aile Çay Bahçesi'ni, Bilecik Belediyesi Sosyal Tesisler Aile Çay Bahçesi şeklinde yeniden dizayn ettik. Vatandaşlarımızın burada birçok mevsimde en iyi ve en ucuz bir şekilde hizmet almasını sağladık. Bunun yanında şu an Milli Egemenlik Parkı'nda yeni çalışmalarımız var. Burayı da yeni yüzüyle, yeni bir projeyle vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.
''BİLECİK YEMEKLERİNİ İKRAM EDECEĞİMİZ ALANLAR OLUŞTURUYORUZ''
Bilecik Belediyesi tarafından yeniden dizayn edilecek olan Milli Egemenlik Parkı'nda Bilecik yemeklerinin ağırlıkta olacağı bir tesisi hizmete koyacaklarını vurgulayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, bu şekilde şehre gelen misafirlerin Bilecik'e özgü yemekleri tatma imkanı bulacaklarını kaydetti.
Son dönemde Bilecik'e kazandırılan birçok eserin, Mayıs ayı içerisinde kutlanan Bilecik'in Fethi programında gerçekleştirilecek olan etkinlikte resmi açılışlarının yapılacağını kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, söz konusu açılış törenine devlet ve hükümet büyüklerinin davet edileceğini sözlerine ekledi.
Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi'nde sergilenmek üzere materyal toplama çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Yağcı, bu konuda muhtarlardan destek beklediklerini dile getirdi.
Muhtarlar Dernek Başkanı İlhami Çınar ise Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıların önemine değinerek; ''Belediye Başkanımız Selim Yağcı ile bir araya geldik. Bütün arkadaşlarımız tek tek söz alarak mahalle ve köyleriyle ilgili konuları dile getirme şansı buldu. Bu toplantıyı da düzenlendiği için kendisine teşekkür ediyorum. Sadece bu toplantı için değil, başkanımız her zaman bizimle birlikte irtibat halindeler. Köy ve mahalle muhtarlarının her zaman yanında olduğunu da her yerde ifade ediyorlar. Bu tür toplantılar da ileriki günlerde de devam edecek. Ben kendisine tekrar teşekkür ediyor saygılar sunuyorum." dedi.
Bütün muhtarların söz alarak, sorun, öneri ve görüşlerini sunduğu istişare toplantısı, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve muhtarların toplu fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

 

İlgili Haberler

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2463 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.