BAŞKAN YAĞCI, TAŞERON İŞÇİLERİN KADRO SEVİNCİNE ORTAK OLDU

BAŞKAN YAĞCI, TAŞERON İŞÇİLERİN KADRO SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediyede taşeron olarak çalışanların kadroya geçmek üzere işlem yaptıkları birimleri ziyaret ederek, çalışanlarla görüştü. Başkan Yağcı, taşeron işçilerin kadro sevincine ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Şehirlerimize, kurumlarımıza ve ülkemize katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi. 

baskan-yagci-taseron-iscilerin-kadro-sevincine-ortak-oldu2.jpg

Kadroya geçmek için evrakını hazırlayan taşeron işçiler, gerekli evrakı ve doldurdukları formları ilgili birimlere sunarak müracaatlarını yapmaya başladı. Kadroya geçişlerin yapılacağı bazı kurumlarda mesainin ilk saatlerinden itibaren yoğunluk oluştuğu görüldü. Başvurusunu tamamlayan taşeron işçileri kadroya alınacakları için mutlu olduğunu söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a bu hakkın kendilerine tanıdıkları için teşekkür ettiler.

İşçileri başvuruları sırasında ziyaret eden Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kendilerini tek, tek tebrik ederek, duygu ve düşüncelerini paylaştı. Başkan Yağcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Uzun zamandır gündemde olan ve işçi kardeşlerimizin beklediği bir çalışma olan taşeron işçilerimize devlet güvencesi olacak kadro çalışması neticelendi. Ben öncelikle gerçekten çalışma barışı açısından bu düzenlemenin gerçekleştirilmesinde emeği olan Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ile hükümetimizin ilgili organlarındaki büyüklerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. 

baskan-yagci-taseron-iscilerin-kadro-sevincine-ortak-oldu3.jpg

696 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile şehrimizin ve ülkemizin imarı ve ihyası noktasında gayret gösteren işçi kardeşlerimiz yine aynı gönüllülük esasında çalışacaklar. Bununla birlikte arkadaşlarımızın statü ve diğer şartları belediyemiz ve devletimizin güvencesi altına alınmıştır. Biz bunun şehirlerimize, kurumlarımıza ve ülkemize katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bugün de Bilecik Belediyesi olarak çok değerli İŞKUR Müdürümüz ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürümüz ile birlikte müracaatlarını aldık ve mutluluklarına ortak olduk. İnşallah ilgili birimlerimiz gerekli prosedürleri kısa zamanda tamamlayarak, bu kardeşlerimize yönelik düzenlemeyi tamamlamış olacaklar. Onlarla birlikte güzel çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bu anlamda bizlerin ve çalışma arkadaşlarımızın sorumluluğunun daha da arttığının farkındayız. Çünkü devletimiz ve hükümet büyüklerimiz, bizlere bu anlamda önem verdiler ve böyle bir düzenlemeyi gerçekleştirdiler. Bizler de şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da şehrimiz ve ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Taşeron işçilerin başvuruları alan Bilecik Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü Görevlisi Erkut Sever ise; Bilecik Belediyesi olarak müracaatta bulunan işçilerin başvuru belgelerini aldıklarını ve kısa sürede gerekli işlemlerin bitirilerek, sonuçlanacağını kaydetti.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2024 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.