BAŞKAN YAĞCI YHT'DEN NE İSTEDİ?

BAŞKAN YAĞCI YHT'DEN NE İSTEDİ?

Belediye Başkanı Selim Yağcı, katıldığı İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, YHT bilet fiyatlarının yüksek olduğunu dile getirdi. Vatandaşların konuyla ilgili şikayetlerini ilgili bölge müdürlerine ileten Başkan Yağcı, tren seferlerinin ise artırılıp artırılamayacağını sordu.

Başkan Yağcı'nın bu talebine cevap veren YHT Bölge Müdürü Duran Yaman ise taşımacılık hizmetlerini yürüten TCDD Taşımacılık A.Ş. ile konuyla ilgili daha önce bir görüşmelerinin olduğunu ve durumu yeniden ileteceğini söyledi. 

baskan-yapgci-yhtden-ne-istedi2.jpg

Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2017 yılının ilk il koordinasyon kurulu toplantısında, vatandaşların bazı istek ve şikayetlerini dile getirdi. Bunlardan birisi de YHT bilet fiyatlarının yüksek olmasıyla ilgiliydi. Devlet Demiryolları Bölge Müdürlüğü 1’nci Bölge Müdür Yardımcısı Halil Korkmaz’ın sunum yaptığı esnada söz alan Başkan Yağcı, YHT bilet fiyatlarının pahalı olduğunu söyledi. Mesafe bazlı belirlenen fiyat politikasında Bileciklilerin mağdur olduğunu anlatan Yağcı,"Mesafe güzergah anlamında fiyatlandırmayı kıyasladığımızda Bilecik’ten binen bir insanın bir yere gitme maliyeti diğer yerlerden daha fazla. Adeta Bilecik’ten binilmesin gibi bir fiyat ortaya çıkıyor. Buna ilişkin biz daha önceki dönemler içerisinde Genel Müdürlüğümüze de bilgilendirme yaptık. Biz öğrencisi fazla olan özellikle İstanbul’a diğer yerlere çok fazla alternatifi olmayan kesime de hitap ediyoruz. Bir de bazı dönemlere yer olmayınca talep de olmuyor. Kontenjanın arttırılması ve daha çok trenin durması gibi durumlar söz konusu olamaz mı? Bunun gündemde sıcak tutulması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Devlet Demir Yolları Bölge Müdürlüğü 1’nci Bölge Müdür Yardımcısı Halil Korkmaz ise soruya, “Artık Devlet Demir Yolları serbestleşme yoluna girdi. 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren. Diğer firmalar da bizden trenini, lokomotifini, vagonunu alıp tren işletebilir oldu. Şuan hali hazırda böyle bir şirket var. O da Devlet Demir Yollarından ayrılan TCDD Taşımacılık A.Ş. Bizler ücrete hiç karışmıyoruz. Gelen talepleri iletebiliriz. Yüksek Hızlı Tren Bölge Müdürüm de burada o da mutlaka notunu alıyordur” cevabını verdi.

Korkmaz’ın ardından YHT Bölge Müdürü Duran Yaman ise, soruya cevap vermek adına yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Daha önce de bu durum dile getirildi. Ben notlarımı da almıştım. Anonim Şirketle de görüştüm. Bilet ücretleri bir program dahilinde yapılan ücretlendirme. YHT biraz daha uzun mesafelere hitap ediyor. Ulaşım açısından kar açısından. Dolayısıyla bazen bu kısa mesafelerdeki ücretlerin uygun gelmediği söyleniyor bana. Bunun üzerinde de çalıştıklarını söylediler. Ben bir daha notumu alıp yeniden iletirim kendilerine” dedi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4126 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum