BAŞKAN YAĞCI'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

BAŞKAN YAĞCI'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Belediye Başkanı Selim Yağcı 2018 yılı itibariyle asfaltların sil baştan yenileceğini ifade ederek: "İnşallah 2018 yılı itibariyle yollarımızda yeni düzenleme ve çalışmalar yapmayı planlıyoruz'' dedi.

 Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen sabah kahvaltısında muhtarlarla bir araya geldi. Bilecik Belediyesi Karasu Vadi Park'ta gerçekleştirilen toplantıda, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi'nin çalışmaları ile yeni projeler hakkında muhtarlara bilgi verdi.

Muhtarların mahalle ve köyler ile ilgili sorun ve görüşlerini de alan Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen toplantıların önemine değindi.

''MUHTARLARIMIZ ÖNEMLİ HİZMETLER GÖRÜYORLAR''

Bilecik Belediyesi olarak şehir için çok güzel çalışmaları el birlik içinde gerçekleştirdiklerini ve bundan sonra da güzel çalışmaları Bilecik'e kazandırmaya çalışacaklarını dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

''Ben öncelikle bütün muhtarlarımızın geçtiğimiz gün kutlanan Muhtarlar Günü'nü kutluyorum. Bir program dolayısıyla il dışında olduğum için sizlerle birlikte olamadım. Aslında biliyorsunuz, bizim gönüllerimiz hep bir ve bir arada. Uzun bir süre sonra tekrar bir araya gelmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Muhtarlarımız, gerek yerel yönetimde gerek devlet yönetiminde önemli işlevler gören bir kurum. Muhtarlarımız mahalle ve köylerimize çok önemli hizmetlerin ulaştırılmasında köprü görevi gören değerli birimlerimizdendir. Aslında muhtarlarımız mahalle ve köylerimizde bir hücre görevi görüyor. Oradaki bir hasar bütün her yere yayılabiliyor. Sizler ne kadar çok dinamik bir yapıya sahip olursanız ve çalışırsanız, bizler de o kadar çalışmış oluruz. Bizler ise ne kadar çalışırsak ülkemiz ve devletimiz güçlenir. Bu toplantıda görüşmenin ötesinde sizlerin bizlere ileteceğiniz konu ve görüşlerinizi ele almak içindir. 13 yıldır hep birlikte çalışıyor ve güzel işler başarıyoruz. Sizler aslında birer kamu görevlisisiniz. Yanlış ve eksikliklerimiz olabilir. Ben hiçbir kamu görevlisinin bilerek, bir yanlışa gideceğine inanmıyorum. Hepimiz başladığımız bir işe iyi niyetle başlıyoruz. Ancak birtakım eksiklik ve yanlışlıklar olabilir. Hepimiz de şehrimiz ve insanımız için en güzel ve en faydalı çalışmayı yapmak gayretindeyiz.'' dedi 

''BİLECİK BUGÜN DÜNDEN DAHA BÜYÜK BİR SORUMLULUĞA SAHİPTİR''

Konuşmasında Bilecik, dünden daha büyük bir sorumluluğa sahiptir'' ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şöyle devam etti:

''Bizlerin bugün çok daha çalışması gerekiyor. Bizlerin ve sizlerin daha önce yapacağı işlerimiz belliydi. Örneğin önceleri, altyapı, su ve ulaşım gibi hizmetlerimiz varken şu an daha büyük düşünmek ve daha önemli çalışmalara imza atmamız gerekiyor. Dolayısıyla Bilecik, dünden daha büyük bir sorumluluğa sahiptir. Şimdi şehrimize yön verecek projeler ve çalışmalar gerçekleştirmeliyiz. Şehircilikte yapılan hataların telafi edilmesi oldukça zor. Onun için bizlerde geniş ve ince ayrıntısıyla düşünerek, çalışmak durumundayız.''

''AMACIMIZ GELECEĞİ İNŞA ETMEK''

Konuşmasının devamında; ''Bizim amacımız günü kurtarmak değil geleceği inşa etmektir'' şeklinde konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şöyle devam etti:

''Biz bazen önemli ve radikal kararlar almak durumundayız. Bunu şehrimizin sadece bugünü için değil geleceği için yapıyoruz. Örneğin Kapalı Pazar'ı yaptığımızda bazı engellerle karşılaşmıştık. Aynı şekilde plaka uygulama sistemine geçtiğimizde de bazı vatandaşlarımız bu kararları radikal bir şekilde karşıladı.'' 

''2018 YILI İTİBARİYLE ASFALTLARIMIZ SİL BAŞTAN YENİLENECEK''

Bilecik'in, her gün gelişip büyüdüğüne dikkat çeken Belediye Başkanı Selim Yağcı, ''Bizler hiçbir aksaklık olmadan çok şükür rutin işlerimizi yapıyoruz. Ancak bizleri de zor duruma sokan ve çalışmalarımızı geciktiren durumlar oluyor. Örneğin, iletişim, doğal gaz ve diğer kurumlar kendi program ve planları dahilinde çalışmalar yapabiliyorlar. Dolayısıyla bu çalışmalar da asfalt ve yollarımızda sıkıntılara yol açabiliyor. Diğer yandan şehrimizde inşaat çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Önümüzdeki yıllar şartlar ve imkanlarımıza da bakarak, İnşallah 2018 yılı itibariyle yollarımızda yeni düzenleme ve çalışmalar yapmayı planlıyoruz'' şeklinde konuştu. 

MAHALLELERİMİZE İLİŞKİN GÜZEL PROJELERİMİZ VAR

Bilecik Belediyesi olarak mahallelere ilişkin güzel projelelerin olduğunu sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Mahallelerimiz için güzel çalışmalar gerçekleştirme gayretindeyiz. Ancak ne yazık ki bazı mahallelerimizde buna ilişkin mekansal sıkıntılar yaşıyoruz. Örneğin Cumhuriyet Mahallesinde uygun bir arsa ve yer bulamadığımız için çocuklarımız için güzel bir park alanı dahi açamıyoruz. İnşallah bu noktadaki çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklarımıza buralarda güzel vakit geçirebilecek alanlar oluşturmak istiyoruz. Diğer yandan Beşiktaş Mahallesinde büyük bir spor ve yaşam adası oluşturmak istedik. Bunun için de uygun bir alan bulamadık. Bulduğumuz 100 dönümlük bir arazi de sit alanı şeklinde görünüyor. Hem hazine hem de kurul ile görüşerek, bu engeli aşıp buraya güzel bir spor ve yaşam alanı kazandırmayı istiyoruz'' dedi.

''ERTUĞRULGAZİ MAHALLEMİZE BÜYÜK BİR SPOR VE YAŞAM ALANI KAZANDIRIYORUZ''

Ertuğrulgazi Mahallesindeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şöyle devam etti:

''Ertuğrulgazi Mahallesinde 30-40 dönümlük arazi üzerine bir spor ve yaşam alanı projemiz vardı. Baktık, bu mahallemize daha büyük ve donanımlı bir alan oluşturmamız gerekiyor. Orada bir kamulaştırma çalışması yapabilirsek İnşaallah 100 dönümlük bir alan üzerine bu projemizi uygulamaya çalışacağız.'' dedi.

''15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ MEYDANI İLE ŞEHRİMİZİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK''

Meclis kararı gereği 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı ismini alan Seven Çarşısı hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

''Bilecik Belediyesi olarak burası için güzel bir proje hazırladık. Projenin detayları bitmek üzere, Yıl sonuna kadar buranın ihalesini yapmak istiyoruz. İlk aşamada 3 katlı bir alışveriş merkezi yapmak istiyoruz. Altında ise 100 araçlık bir otopark alanı çalışmamız olacak. Yaptığımız fizibilite çalışmaları ile iki katlı bir otoparkın ek maliyeti 7 milyon şeklinde ortaya çıktı. Bunun yerine Ziraat Bankası arkasında 100 aracı alacak 4 katlı bir otopark ihalesini yaptık. Yine otopark alanı olarak da Adliye önünde 100 araca yakın bir alan bulmaya çalışıyoruz. Buna ilişkin yazışmalarımız devam ediyor. Projenin diğer bir bölümü olarak ise üst bölümde  şehrin meydanını oluşturacak bir alan planlıyoruz. Şunu da belirtmek gerekir ki bizlerin şehir olarak otopark kullanım alışkanlığımızı değiştirmemiz gerekir. Otopark yapmak kolay olabilir ancak bu tür çalışmalar ölü yatırım olarak değerlendiriliyor. Çünkü bu tür çalışmaları yap işlet devret şeklinde de yapamıyoruz. Bizler halihazırda otopark için bir lirayı almakta bile zorlanıyoruz. Ancak bütün bunlara rağmen şehrimizin bu ihtiyacına en güzel şekilde cevap vereceğiz'' diye konuştu. 

Muhtarların mahalle ve köylere ilişkin sorularını da cevaplandıran Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasında ayrıca Bilecik Belediyesi tarafından önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar hakkında da muhtarlara bilgi verdi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ve muhtarlar daha sonra hep birlikte yapım çalışması devam eden şehirlerarası otobüs terminali ve Kayı Boyu Anıtı'nı gezerek, muhtarlara çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi.

MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI ÇINAR:

''BELEDİYE BAŞKANIMIZ SELİM YAĞCI'YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ''

Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar ise Belediye Başkanı Selim Yağcı ile gerçekleştirdikleri buluşmanın önemine değinerek, ''Sayın Belediye Başkanımıza öncelikle böyle bir buluşmayı sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Bizler de muhtarlar olarak ilimiz ve insanımız için çalışmaya devam edeceğiz. Bu toplantı gerçekten çok faydalı ve anlamlı oldu. Belediye Başkanımız Selim Yağcı, bizlere çalışmalar hakkında bilgiler aktarırken, bizler de mahalle ve köylerimizdeki talep ve görüşlerimizi iletme fırsatı bulduk'' şeklinde konuştu. 

baskan-yagcidan-onemli-aciklamalar-2018-yili-itibariyle2.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3674 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum