BAŞKAN YAĞCI'DAN PROTOKOLE İFTAR

BAŞKAN YAĞCI'DAN PROTOKOLE İFTAR

Bilecik Belediyesi tarafından verilen iftar programında il protokolünün yanı sıra Şehit ve Gazi Aileleri, Huzurevi sakinleri, Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar ile sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri bir araya geldi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın ev sahipliğinde gerçkeleşen bu iftar organizasyonu aynı zamanda Vali Süleyman Elban'ın ilimizde katıldığı ilk program olarak kayıtlara geçti. 

1-139.jpg

Bilecik Tarihi Saat Kulesi önünde verilen iftar programına Bilecik Valisi Süleyman Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı,   2.  Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç,  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  İbrahim Taş, İl Emniyet Müdür Vekili Hicri Görgülü, İl Müftüsü Necati Akkuş, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal ile Sayfa Editörümüz Mehmet Erdal, Şehit ve Gazi Aileleri, Huzurevi sakinleri, Sevgi Evleri sakinleri, kurum müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Müftü Necati Akkuş'un dua etmesiyle iftarın açıldığı programda konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

2-131.jpg

''Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen iftar programına teşrifleriniz dolayısıyla öncelikle teşekkürlerimi bildiriyor, segi, saygı ve muhabbetlerimi bildiriyorum. Rahmet ve bereket ayı Ramazan'ı idrak ediyoruz. Ramazan hoşgörü ve sevgi ayı, paylaşma ve yardımlaşma ayı. İşte bu anlamda diriliş, kuruluş ve kurtuluşun şehri Bilecik'te geleneklerimize ve örf ananelerimize uygun şekilde Ramazanımızı geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekten güzel bir memleketteyiz. Bu güzelliklerin şükrünü eda etmek ancak bu güzelliklere sahip olmayan kardeşlerimiz için dua etmek ile olacağını düşünüyorum. Bizler Bilecik Belediyesi olarak, şehrimizin her noktasında Ramazan geleneklerini yaşatacak etkinlikleri ve çalışmaları gerçekleştirme çabası ve gayreti içindeyiz. Sizlerin ve hemşerilerimizin katılımları bu organizasyonlara anlam ve değer katıyor. Bu akşam da şehrimizin protokolünü ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini ağırladık. Soframızı şereflendirdiniz, şenlendirdiniz. Başta yeni yerindeki görevine başlayan Sayın Valimiz olmak üzere bütün katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum'' dedi.

Konuşmanın ardından Vali Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve diğer protokol üyeleri çay içerek, sohbet etti.

3-071.jpg

İftar programında ayrıca öncesinde Bilecik Şeyh Edebalı Tasavvuf Musiki Korosu tarafından ilahiler okundu.

İftarda, çocuklar da Bilecik Belediyesi tarafından ''Çocukça Ramazan'' konseptinde hazırlanan eğlenceler ile keyifli vakit geçirirken, Huzurevi sakinleri de Hacivat ve Karagöz başta olmak üzere birçok kahramanın olduğu perde gösterisini izledi.

 

Bu haber toplam 2598 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.