BAŞKAN, YATIRIMCILARA SESLENDİ

BAŞKAN, YATIRIMCILARA SESLENDİ

Belediye Başkanı Selim Yağcı, TSO üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda, yatırımcılara çağrıda bulundu. Üniversitenin şehrimiz adına en önemli dinamiklerden birisi olduğuna vurgu yapan Başkan Yağcı, öğrencilere ve üniversitelere yönelik çalışmalarda bulunulması için iş adamlarına seslendi. 

Başkan Yağcı, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere başvurdu;

"Şehrimizin dinamikleri ve yön vericileri olarak, iş adamlarımızdan ve yatırımcılarımızdan üniversiteye ilişkin yatırımlarda bulunmaları ve öğrencilerin Bilecik'e çekilmesi noktasında yapılması gerekenlerin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz. Çünkü üniversiteye dolayısıyla insana yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Bilecik olarak, sizlerin bunu yapabileceğine inanıyorum. Örneğin Bilecik'teki TSO ve diğer dinamikler, öğrencilere yönelik burslarda daha fazla gayret gösteren ve yol açan olmalıdır'' diye konuştu.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mefail Ateş, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hakkı Aynur ve TSO üyeleriyle bir araya geldi.

Bilecik Belediyesi Sultaneli Yöresel Lezzetler Evi'nde gerçekleştirilen buluşmada, Belediye Başkanı Selim Yağcı, katılımcılara Bilecik Belediyesi çalışmaları ve ilimiz için yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Bilecik'e ilişkin birçok konuda görüş alışverişlerinin yapıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, her zaman olduğu gibi şehrin değerli isimleri ve dinamiklerinin temsilcileri ile bir araya gelme gerekliliğine vurgu yaptı.

Bilecik ile ilgili yapılacak çalışmalarda ortak akıl ve istişarenin önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

''Bilecik Belediyesi olarak şu ana kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda şehrin dinamikleri ile bir araya gelerek gerçekleştirdiğimiz fikir alışverişlerinin katkılarıyla yaptık. İlimiz için özellikle son 4 yıldır Ortak Akıl ve Arama toplantıları gerçekleştiriyoruz. Geldiğimiz bu süreçte artık ortaya çıkarılan görüş ve fikirlerin somut adımlara dönmesi ve uygulamaya konulması açısından bu toplantılarımız son derece önemlidir. '' ifadelerini kullandı.

baskan-yatirimcilara-seslendi2.jpg

"BİLECİK'İ; SANAYİ, TARIM, EĞİTİM VE TURİZMDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZ ÇALIŞMALARLA HEDEFLERİNE ULAŞTIRACAĞIZ''

Bilecik'in gelişiminin önümdeki yol haritası hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bilecik'i, sanayi, tarım, eğitim ve turizmde gerçekleştireceğimiz çalışmalarla hedeflerine ulaştıracağız. Buna göre ilimizdeki sanayi gelişimi maalesef hala gelişimini tamamlayamadı. Bu noktada 3. Organize Sanayi Bölgemize ilişkin çalışmaları hızlandırmak ve buraya şehrimizin markaları ile yeni markaları getirmek son derece önemli olacaktır.  Diğer yandan tarıma ilişkin de devletimizin çalışmaları ve desteklerine rağmen gerekli büyümeyi sağlayamadık. Tabi bunun önünde bazı öngörülemeyen sıkıntılar yaşadık. İlçelerimizdeki seralarda meydana gelen hasarlar buna örnektir. Diğer yandan ilimizdeki tarıma ilişkin paketleme ve soğutma sistemlerine ilişkin çalışmalar gerçekleştirilmedi. Burada şunu söylemek istiyorum. Belediyemizin önceki dönem projelerinden olan Soğuk Hal Deposu, köylümüz ve tarımla uğraşan insanımızın sıcak bakmaması nedeniyle gerçekleştiremedik. ''

''ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE BİLECİK'İN EN AZ İKİ ÖZEL ÜNİVERSİTEYE KAVUŞMASI İÇİN GEREKLİ KATKILARI VERMEYE HAZIRIZ''

Bilecik'in bulunduğu konum itibariyle üniversite şehri olmaya layık olduğunu ve kendisinin de hayali olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, buna ilişkin gerçekleştirilecek çalışmalarda Bilecik Belediyesinin gerekli katkıyı vermeye hazır olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ''Bilecik, etrafındaki metropol şehirlere olan yakınlığı ve birçok artı yönü dolayasıyla üniversiteler için çok uygun bir şehir. Bizler, özellikle de Pelitözü'ndeki imar planlamalarımızda bu çalışmayı gerçekleştirmek üzere gerekli olan 50-100 dönümlük alanı hazır durumda bekletiyor ve araziye ilişkin katkıyı sunmaya hazırız.''

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI'DAN YATIRIMCILARA ÇAĞRI

Konuşmasında, üniversitelerin şehirlerin lokomotifi olduğunu ve insana yönelik yatırımların hiçbir zaman zarar getirmeyeceğini vurgulayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ''Her zaman dediğimiz gibi üniversiteler, şehirlerin lokomotifidir. Şehrimizin dinamikleri ve yön vericileri olarak, iş adamlarımızdan ve yatırımcılarımızdan üniversiteye ilişkin yatırımlarda bulunmaları ve öğrencilerin Bilecik'e çekilmesi noktasında yapılması gerekenlerin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz. Çünkü üniversiteye dolayısıyla insana yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Bilecik olarak, sizlerin bunu yapabileceğine inanıyorum. Örneğin Bilecik'teki TSO ve diğer dinamikler, öğrencilere yönelik burslarda daha fazla gayret gösteren ve yol açan olmalıdır'' ifadelerini kullandı.

''BİLECİK BELEDİYESİ OLARAK TURİZMDE GERÇEKTEN ÖNEMLİ MESAFELER KAYDETTİK''

Bilecik Belediyesi eliyle turizme ilişkin önemli çalışmaların yapıldığını ve turizmde önemli mesafelerin kaydedildiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

''Bilecik, özellikle son dönemlerde gerek Diriliş dizisi ile gerek Milli ve yerlilik duygularının pekişmesiyle dikkat çeken bir şehir oldu. Çok şükür bizler de bu anlamda gerekli fırsatları değerlendirmeye çalıştık ve önemli yatırımları yerine getirdik. Örneğin şehrimize kazandırdığımız Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ile 2017 yılında, 700 bin turisti ağırladık ve bu rakamlar ölçülebilen değerlendir. Diğer yandan Yaşayan Şehir Müzemiz ise günde 400 ve 700 arasında misafir ağırladı.'' ifadelerini kullandı.

baskan-yatirimcilara-seslendi3.jpg

''BİLECİK'İN EN AZ İKİ GÜNLÜK PAKET TURLAR İÇİN GEREKLİ ŞARTLARI YERİNE GETİRMESİ GEREKİR''

Bilecik'in halihazırda bir günlük tur ve paketleri çok rahat bir şekilde karşıladığını dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bilecik şu an üç dört ilçesi ve Bilecik merkezi olmak üzere tek günlük tur ve paketleri rahatlıkla karşılıyor. Ancak gelen misafirin ikinci gün diğer ilçeleri ve yerleri gezebilmesi iin bir günlük konaklamaya ihtiyacı var. Dolayısıyla şehrimizin dinamikleri olarak sizler ve Belediye olarak bu noktada gerekli girişimlerde bulunması çok önemlidir. Yaptığımız araştırmalara göre Bilecik'e gelen konuklarımız büyük bir memnuniyetle dönüyorlar. Bu memnuniyetten doğan pastayı daha da büyütmek için konaklama yönünde çözümlerin bir an önce bulunması gereklidir.''

''ARZUMUZ KÜPLÜ KÖYÜMÜZÜ EN AZ CUMALIKIZIK KADAR YAPMAKTIR''

Bilecik'in birçok noktasına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve bu kapsamda arzularının Küplü Köyünü en az Cumalıkızık kadar bir değere sahip olmasını sağlamak olduğunu belirterek, ''Örneğin 5 yıl önce Pelitözü Köyünün ilimize dahil olması noktasında girişimde bulunduk. Ancak bu girişimimiz o zaman olmadı ve 5 yıl sonrasında oldu. Eğer Pelitözü 5 yıl önce bu adımı atsaydı bugün çok daha güzel ve önemli çalışmaları konuşuyor olacaktır. Tabi herşeye rağmen bizler vatandaşımızın ve milletimizin vermiş olduğu karara saygı duyuyoruz. Örneğin Küplü Köyümüzde de bu tür bir çalışmayı gerçekleştirmek isterdik ve bu noktada arzumuz bu köyümüzün en az bir Cumalıkızık olmasını sağlamaktı. Çünkü gerçekten Küplü Köyümüz bu anlamda bir çok avantajı barındırıyor. Hem yol üstü olması hem de oradaki çalışkan kardeşlerimiz ile birlikte böyle bir çalışmayı yapabilirdik'' ifadelerini kullandı.

TSO Başkanı Mefail Ateş ise gerçekleştirilen toplantının önemine değinerek, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya teşekkür etti.

Program öncesinde TSO Başkanı Mefail Ateş, Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya; Ordumuzun Afrin Operasyonunda zafere ulaşması dileğini ifade ederek, zeytin dalından oluşan çiçeği taktim ederken, Meclis Başkanı Hakkı Aynur ise Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya çiçek taktim etti.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1972 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum