BEBKA´DAN BİLECİK´E 4 MİLYON TL

BEBKA´DAN BİLECİK´E 4 MİLYON TL

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2016 Yılı Mali Destek Programları tanıtım toplantısı 26 Şubat Cuma günü Bilecik´te yapıldı.

 

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2016 Yılı Mali Destek Programları tanıtım toplantısı 26 Şubat Cuma günü Bilecik'te yapıldı.

BEBKA, Bilecik Mermer ve Doğaltaş Sektörü programına 4 milyon TL, Havacılık - Raylı Sistemler - Savunma Sanayi programına 12 milyon TL olmak üzere, 2016 yılı proje teklif çağrılarında toplam 16 milyon TL'yi projelere hibe olarak tahsis edecek.
Bilecik Mermer ve Doğaltaş Sektörü Mali Destek Programına, yalnızca Bilecik ilinde faaliyet gösteren işletmelerin başvuruda bulunabileceği; projelerin ise Bilecik ilinde gerçekleştirilmesi gerektiği ifade edildi. Havacılık - Raylı Sistemler - Savunma Sanayi programına ise Bursa, Eskişehir, Bilecik illerinden başvuru yapılabileceği kaydedildi.

/resimler/2016-2/26/1430019207613.jpg

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2016 Yılı Mali Destek Programları Bilecik'te tanıtıldı.
26 Şubat Cuma günü Bilecik'te düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun ve BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ile birlikte sektör temsilcileri katıldı.
"4 MİLYON TL'NİN BİLECİK'TE KALMASI GEREKİYOR"
Tanıtım toplantısında konuşan BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, sektör temsilcilerini ve katılımcıları destek programları hakkında bilgilendirdi. Genel Sekreter Değirmenci ayırca bu sene Bilecik'e özel bütçe ayırarak çağrıya çıkıldığını ve bunun bir ilk olduğunu ifade ederek: "Bu sene çağrı bizim açımızdan da çok önemli çünkü ilk defa böyle bir çağrıya çıkıyoruz. Yani il özelinde bir bütçe ayırarak çağrıya çıkıyoruz. Öncelikle bu 4 milyon TL'nin Bilecik'te kalması gerekiyor. Bu çok önemli. Eğer bu 4 milyonu burada kullanamazsak, yeterli başvuru alamazsak, ya da yeterli başarılı proje çıkmazsa oradan artan tutar diğer çağrıya kayacak. Aynı şekilde burada çok proje olursa da diğer 12 milyonluk tutardan da kullanılamayan kısım olursa bu tarafa aktarılmış olacak. Bu sene böyle bir durum var. Önceki yıllarda hep 3 il birlikte yarışıyordu. Bu sene Bilecik aslında avantajlı olmuş oldu. Öncelikli olarak ben bu sektörde faaliyet gösteren tüm firmaları çağrıya ilgi göstermeye davet ediyorum.

/resimler/2016-2/26/1430258421576.jpg

"MERMERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"
Bu çağrı aslında bizim Bilecik mermer sektörüyle ilgili yaptığımız çalışmaların bir ayağını oluşturuyor. Önceki yıllarda tek tek ziyaret ederek anket çalışmaları yaptık. Sektörle ilgili bilgiler topladık. Sonrasında Bilecik'in bir mermer kenti olmasıyla ilgili katma değerle ilgili arttırılmasıyla ilgili "Bilecik Mermeri Tasarımla Buluşuyor" etkinliği düzenledik. Bunu bir mermer zirvesiyle tamamladık. Sonrasında da direk firmaların kendi gündemlerine girecek destek programıylada bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Bu yıl Bilecik mermeriyle ilgili tasarım ve Bilecik'in mermerle anılmasıyla ilgili çalışmalarımız bu yılda devam edecek. Yani o bir kerelik bir faaliyet değildi. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
TSO Başkanı Fevzi Uzun, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım ve Belediye Başkanı Selim Yağcı'da destek programlarının hayırlı olması temennisinde bulunarak kısa birer konuşma yaptılar.
"POZİTİF AYRIMCILIĞI HEP İSTİYORDUK"
Vali Ahmet Hamdi Nayir'da, geleceğe daha ümitli bakacak durumda olduğumuzu ifade ederek şunları dile getirdi: "BEBKA ajansımız bölgesel gelişmişlik farklarının kapatılmasına yönelik çalışmaları önceleyen bir yapı içerisinde. Dolayısıyla biz Bilecik olarak daha fazla bölgesel gelişmişlik farkını kapatılması gerektiğine inanarak sağolsun başkanlarımızla birlikte yapmış olduğumuz toplantılarda nüfus ölçeğini dikkate almadan, bölgesel gelişmişlik farkında bir pozitif ayrımcılığı hep istiyorduk. Son geldiğimiz noktada da bunu sağlayacak kadroyu da oluşturduk. Tamer beyde bundan bahsetti. En azından bizim ofisimizdeki 4 personel bunun için çok önemli bir aşamaydı. Bunu yapmış olduk. Dolayısıyla geleceğe daha ümitli bakacak durumumuz var.
Bilecik deyince hep taşı mermer diye bir açıklama yaptığımızdan Bilecik özelindeki bu pozitif ayrımcılık hakkımızı da bu mermerden başlattık. Daha önce yaşadığımız 1-2 kötü tecrübe var diyelim. Ağır kış şartlarında zarar gören seralarımız için de böyle bir yola çıkmıştık ama tam beklediğimizi alamadık. Bunları da düşünerek bu seferki çalışmalarımıza daha erken başlayıp, bu paranın bize kalması hatta gelecek güzel projelerle diğer artan para olursada onlara da talip olduğumuzu göstermemiz lazım." dedi.
BEBKA İKİ SEKTÖRE DESTEK VERECEK
Sürdürülebilir kalkınma anlayışını hayata geçirmek amacıyla Kalkınma Bakanlığı'nın koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren BEBKA, 2016 Yılı Mali Destek Programı kapsamında 'Bilecik Mermer ve Doğaltaş Sektörü' ile 'Havacılık - Raylı Sistemler - Savunma Sanayi' alanlarındaki projelere destek verecek.
“Bilecik Mermer ve Doğaltaş Sektörü” programının amacı, Bilecik ilinde doğaltaş sektöründe faaliyet göstermekte olan işletmelerin ürünlerinin işlenmesi, enerji sarfiyatlarının düşürülmesi, katma değeri yüksek yenilikçi ürünlerin tasarlanması ve üretilmesi yoluyla rekabet güçlerinin artırılması” olarak belirlendi. “Havacılık - Raylı Sistemler - Savunma Sanayi” programının amacı ise, havacılık, raylı sistemler ve savunma sanayi sektörlerindeki işletmelerin üretim altyapılarının ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ile yüksek katma değerli sektörlerin rekabet güçlerinin artırılması olarak belirlendi.
BEBKA , Bilecik Mermer ve Doğaltaş Sektörü programına 4 milyon TL, Havacılık - Raylı Sistemler - Savunma Sanayi programına 12 milyon TL olmak üzere, 2016 yılı proje teklif çağrılarında toplam 16 milyon TL'nin projelere hibe olarak tahsis edecek.
Bilecik Mermer ve Doğaltaş Sektörü Mali Destek Programına, yalnızca Bilecik ilinde faaliyet gösteren işletmelerin başvuruda bulunabileceği; projelerin ise Bilecik ilinde gerçekleştirilmesi gerektiği ifade edildi. Havacılık - Raylı Sistemler - Savunma Sanayi programına ise Bursa, Eskişehir, Bilecik illerinden başvuru yapabilecek.
BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI DÜZENLENECEK
2016 Yılı Mali Destek Programlarını tanıtmak amacıyla BEBKA tarafından Bursa, Eskişehir ve Bilecik'te bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Ayrıca proje hazırlanmasına yardımcı olmak amacıyla ücretsiz proje yazma eğitimleri gerçekleştirilecek ve teknik yardım masaları oluşturulacak. Bu toplantılarda, başvuru koşulları, mali destek programları hakkında bilgiler verilerek, projelerin nasıl hazırlanması gerektiği ve başvuru süreci anlatılacak. Bilgilendirme toplantıları, eğitimler ve teknik yardım masalarının takvimi BEBKA'nın internet sitesinden ayrıca duyurulacak ve ön kayıt alınacak.
BEBKA'nın açıklamasında, 2016 yılı hibe desteklerinden faydalanabilmek için yapılacak başvurular için son tarihin 2 Mayıs Pazartesi günü saat 17:00 olarak belirlendiği, mali destek programlarına başvurmak için ajansın www.bebka.org.tr adresinde yer alan başvuru rehberlerinin detaylı bir şekilde incelenmesi ve kalkınma ajansları yönetim sistemi (KAYS) vasıtasıyla internet üzerinden başvuru formlarının eksiksiz bir şekilde doldurularak, başvuru dosyasının ajansa teslim edilmesi gerektiğini de duyurdu.
BİLECİK'E 16 MİLYON TL DESTEK SAĞLANDI
BEBKA, 2010, 2011, 2012, 2014 ve 2015 yıllarındaki proje teklif çağrılarında toplam 94 milyon TL bütçe ile 1068 proje başvurusundan başarılı olan 270 projeyidesteklemişti. BEBKA bu teklif çağrılarından Bilecik ili özelinde 136 proje başvurusu almış ve bunlarda 49 tanesini başarılı bularak yaklaşık 16 milyon TL destek sağladı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.