MURAT YORULMAZ

MURAT YORULMAZ

BEKLEYİP GÖRELİM

BEKLEYİP GÖRELİM

Ocak ayının sonunda yeni il başkanını belirleyecek olan Akparti’de, aday tespiti süreci medyaya yansıdığı ve kulağımıza geldiği kadarıyla epey sancılı geçiyor.

Mevcut başkan Ramazan Kurtulmuş’un yeniden aday olmayacağı kongrede, bizim de önceki yazılarımızda işaret ettiğimiz gibi, iki ana grup üzerinden hâkimiyet mücadelesinin verildiği ve seçilecek adayın tespitinde de yine bu iki grubun içlerinden bir kişiyi aday yapmak üzere çaba sarf ettiği görülüyor.

Geçtiğimiz hafta milletvekili Fahrettin Poyraz’ın ve Bilecik Valisi Nayir’in de hazır bulunduğu, Selim Yağcı dışında tüm belediye başkanları, il genel meclis başkanı ve teşkilat başkanlarının tamamının katıldığı bir organizasyon ile Ankara’da kar yağışından kaynaklı zararların giderilmesi amacıyla çeşitli bakanlarla görüşmeler yapıldı. Bu programa Yağcı’nın neden katılmadığını bilmiyoruz, basında yer alan bir kaç cılız haber dışında da bu konuya değinen olmadı. Kulislerde bakanlıklardaki bu görüşmeler esnasında teşkilatın Akparti Genel Merkezine de gittiği burada yeni tespit edilecek başkanla ilgili olarak görüş alışverişinde bulunulduğu konuşuldu.

Yağcı’nın bulunmadığı bir ortamda, yeni il başkanı hakkında genel merkezde görüşme yapmanın ne manaya geldiğini, yazılarımızı takip eden ve yerel siyaset hakkında az çok fikir sahibi olan okurların takdirine bırakalım.

Bu toplantıda gayri resmi bir seçim yapıldığı ve burada bulunanlardan il başkanı olarak görmek istedikleri kişilerin isimlerinin bildirilmesinin istendiği konuşuluyor.

Birden fazla grubun adına adayların bulunduğu ve toplantıda hazır bulunan kişilerin de bir kişi üzerinde uzlaşamamaları sebebiyle alternatif olarak yıllarca teşkilat içerisinde görev alan ancak şu anda teşkilat başkanlığına sıcak bakmayan bir partilinin isminin öne çıktığı yine kulislerde konuşulmakta.

Bu toplantı haberi henüz soğumadan, bu sefer de Genel Merkez’den çağrı üzerine randevu alındığı ve il başkanlığına namzet olan kişilerin genel merkezde teşkilat başkanı ile görüşeceği haberleri yansıdı.

İlimizde faaliyet gösteren bir gazetede bu kişilerden biriyle ilgili olarak geçmişte yaptıkları ile ilgili bir haber yorum yayınlandı. Gazetenin “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu…” başlığını uygun gördüğü bu yazıda asıl öne çıkan, bu aday adayının Başkan Ramazan Kurtulmuş tarafından ortaya atıldığı iddiası idi. Şimdiye kadar bu iddia ile ilgili her hangi bir yalanlama gelmedi.

Pazartesi günü gazetemizin internet sitesinde yayınlanan yazısında da Şadi Erdal ağabeyimiz, Genel Merkez’de 5-6 aday arasından tek aday için anlaşılmaya çalışıldığını yazdı.

Bilecik’teki bir internet sitesinin başka bir gazeteyi kaynak göstererek yaptığı haberden bu randevuya başkan adayı olarak toplam 11 kişinin katılacağını öğrendik.

Bizim de eleştirdiğimiz kongrelerde seçimleri tek aday ile yapma talimatı olmasa en fazla iki bilemediniz üç adayın yarışacağı süreçte şimdi 11 adayın bulunması en basit tabirle işin suyunun çıktığını gösteriyor. Bu adaylardan kaçının ciddi olduğu ve kimin kimi örtülemek amacıyla buraya dâhil olduğunu zaman gösterecek. Sitede her bir aday adayıyla ilgili kısa bilgiler içeren haber bu konuda çok fazla ipucu vermiyor.

Ancak kulislerde söylentilerden geçilmiyor. Hangi adayın kimin adamı olduğu hususunda pek çok bilgi hafta sonundan bu güne kadar konuşulup durdu. Hatta bu seçimlere şimdiye kadar il siyasetinde pek etkisi olmayan ancak son zamanlardaki agrasif çalışmaları ile tüm teşkilatın takdirini toplayan bazı ilçe yöneticilerinin de tesir etmeye çalıştığı yine gelen bilgiler arasında.

Bu dedikodular merkez ilçe kongresinde de ortaya çıkmıştı. Bizim pek itibar etmediğimiz bu söylentilere göre, güya, merkez ilçe yönetimi şimdiye kadar tesiri hiç konuşulmayan ve parti içi gruplaşmalar dışında kalan bir ilçe belediye başkanı ile 2015 seçimlerinde aday olmayı düşünen ancak şu anda siyasette aktif bir rol üstlenmeyen başka bir kişinin ortak çalışması ile oluşmuş… İl kongresi öncesinde yine bu söylentilerin çıkması bu konunun ileride daha çok konuşulacağının da bir işareti olabilir mi?..

Pazartesi günü için alınan bu randevu neticesinde 11 aday adayı ile ilgili olarak genel merkezde görüşmeler yapıldığı ve ilk etapta 3’e indirildiği konuşuluyor.

Eğer bir değişiklik olmazsa 24 Ocak Cumartesi günü genel merkeze davet edilen bu üç aday adayından birisi, teşkilatı 2015 seçimlerine götürecek.

30 Ocak’taki il kongresi ile tüm yöneticilerini tespit eden Akparti’de bundan sonra da milletvekili adaylarının tespiti yapılacak ve 2015 seçimlerinden önce partiyi yönetmeye aday iki grup bir kez de bu sebeple karşı karşıya gelecek.

Bekleyip görelim…

Bu yazı toplam 1935 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MURAT YORULMAZ Arşivi
SON YAZILAR