Belediye 10 milyon TL kredi kullanacak

Belediye 10 milyon TL kredi kullanacak

Bilecik Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısının Pazartesi günü birleşimi, Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı başkanlığında gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısının Pazartesi günü birleşimi, Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı başkanlığında gerçekleştirildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan toplantıda 14 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda; EYT kapsamında emekliliğe hak kazanarak emekli olan personellerin kıdem tazminatlarını ödemek üzere iç borçlanma konusunda Başkan V. Melek Mızrak Subaşı’na oybirliği ile yetki verildi. Alınan yetki ile birlikte yaklaşık 10 milyon TL civarında bir borçlanma yapılmasının planlandığı belirlendi. 

Nisan ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminde encümen üye seçimi ile birlikte Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu ile Ücret ve Tarife komisyonu kurularak üye sayısı ve üyelerinin görev süresi belirlendi.

bilecik-belediye-meclisi1.jpg

ENCÜMEN ve KOMİSYON ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

Buna göre, encümen üyeliklerine Selami Tine, Birol Ünsal ve Soner Olgun seçildi. 

Plan ve Bütçe Komisyonuna Soner Olgun, Hüseyin Yıldız, Hasan Cinit, Sezer Sargıl ve M. Sadık Kaya seçildi. 

İmar Komisyonuna Ali Olcay, Ahmet Korkmaz, Muhammed Karadayı, Hamdi Salt ve Ahmet Gürses seçildi. 

Ücret ve Tarife Komisyonuna Ahmet Korkmaz, Bülent Kaya, Gülcan Namal, Turgay Yıldız ve Birsen Okatan seçildi. 

Otogar çıkış ücretleri tarifesinin yeniden belirlenerek güncellenmesi konusunda Ücret ve Tarife Komisyonundan gelen raporun görüşüldüğü toplantıda Bilecik merkezde yer alan yol üstü otopark kiracısı tarafından verilen ücret güncelleme talebi, ilgili komisyonda görüşülmek üzere havale edildi.

bilecik-belediye-meclisi2.jpg

SABİHA GÖKÇEN İSMİ VERİLDİ

Toplantıda ayrıca Beşiktaş Mahallesi, Hilal Sokak No: 1 adresinde yapımı tamamlanmakta olan Çocuk Sosyal Tesisine, Sabiha Gökçen Çocuk Sosyal Tesisi isminin verilmesi görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.

Dolu memur kadrolarında derece değişikliği yapılması konusunun görüşüldüğü toplantıda ayrıca ilgili birimlerde çalışarak, EYT kapsamında emekliliğe hak kazanarak emekli olan personellerin kıdem tazminatlarını defaten ödemek ve nakit yönetiminde kullanılmak üzere iç borçlanma konusunda Belediye Başkanına (Vekiline) yetki verilmesi konusu görüşülerek karara bağlandı.

bilecik-belediye-meclisi3.jpg

ŞARJ İSTASYONU KURULACAK

Ayrıca bir girişimcinin ilimizde elektrikli araçlar için arj istasyonu kurma talebi değerlendirildi. Buna göre, yeni otogar ve Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi'ne şarj ünitelerinin konulması oybirliği ile kabul edildi. 

Belediye Başkanlığına ait Kayı Gıda Temizlik Turizm San. Ve Tic. A.Ş’nin sermayesinin artırılması konusu görüşüldüğü toplantıda, denetim komisyonu raporu okundu.

Meclis Başkan Vekili Mustafa Sadık Kaya’nın 2022 Yılı Belediye Faaliyet Raporunu meclise sunduğu toplantıda Mayıs ayı meclis toplantısı Pazartesi birleşiminin 2 Mayıs Salı günü saat: 17:30’da yapılması kararı alındı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1646 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.