Belediye bütçesi SOS veriyor!

Belediye bütçesi SOS veriyor!

Bilecik Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı başkanlığında, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen birleşimde 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Birleşime; Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı’nın iç borçlanma için yetki talebinde bulunduğu madde damgasını vurdu.

belediye-butcesi-sos-veriyor1.jpg

139 İŞÇİ İŞTEN ÇIKARTILDI

Melek Mızrak Subaşı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyesi’nin mali durumu hakkında bilgiler verdi. Belediyenin 64 milyon TL borç olduğunu aktaran Melek Mızrak Subaşı, Mayıs ayı itibariyle İller Bankası’ndan gelecek payın 26 milyon TL olacağını ancak personel ödemelerinin 23 milyon TL tutarında olduğuna dikkat çekti. 139 işçinin işten çıkarıldığını anımsatan ve M. Sadık Kaya’nın başkanlık ettiği 75 günlük süreçte bütçeye ciddi zararlar verildiğini anlatan Melek Mızrak Subaşı, “15-20 milyon TL civarında bir iç borçlanma ile biraz rahatlamak istiyoruz” dedi.

ZİMMET RİSKİ VAR

Belediyenin mevcut bütçe yapısının sürdürülebilir olmadığını ve böyle giderse yıl sonuna doğru kendisine 35 milyon TL civarında bir zimmetin çıkacağını söyleyen Melek Mızrak Subaşı, AK Parti ve MHP gruplarının desteğini isteyerek kararın oybirliği ile alınmasını teklif etti.

AK PARTİ CEVAP İSTEDİ

AK Parti Grup Sözcüsü Cihan Uygun ise Melek Mızrak Subaşı’nın açıklamalarının ardından söz alarak belediyede oluşan personel yükünün kim tarafından ve ne zaman oluşturulduğuna dair şeffaf bir cevap istediklerini ifade etti. Cihan Uygun, 2019 yılından 31 Mart seçimlerine kadar alınan personellerin kamuoyuna açıklanmasını talep ederek, “Bu maaş yükü ile hizmet yapılmaz. Ama artık bu kargaşaya bir son verilmeli. Bu yükü belediyeye kim bindirmiş? Kimin döneminde ne kadar personel alınmış? Bunlar açıklanmalı” ifadelerini kullandı.

belediye-butcesi-sos-veriyor2.jpg

MHP DESTEK VERMEDİ

Gündem maddesi üzerine gerçekleştirilen görüşmelerin ardından oylamaya geçildi. Melek Mızrak Subaşı’nın borçlanma yetkisi talebine AK Parti grubu destek verirken, MHP grubu destek vermedi.

Gelinen süreçte, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı yurt içi bankalardan veya İller Bankası’ndan kredi kullanabilmek için meclisten yetkiyi aldı.

Diğer yandan, Bilecik Belediyesine ait olan Bilecik Kayı Gıda Temizlik ve Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ilişkin iç borçlanma ve faaliyet yetkisi konularında Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı’na yetki verilmesi hususu MHP grubunun çekimser oylamasına karşın CHP ve AK Parti grubunun oyları ile oyçokluğu ile kabul edildi.

Bu haber toplam 933 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum