BELEDİYE ÇALIŞIYOR

BELEDİYE ÇALIŞIYOR

ŞERİFPAŞA CAMİSİ MEYDAN DÜZENLEME PROJESİNİN TEMELİ DUALARLA ATILDIBelediye Başkanı Selim Yağcı: '2018'e girerken burada abdest alarak açılışını yapacağız'

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Şerifpaşa Cami Meydan Düzenleme Projesinin temeli dualarla atıldı. 

12 Ekim Perşembe günü saat: 13:30'da gerçekleştirilen temel atma törenine Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Müftüsü Necati Akkuş, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Tokgöz, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, Giyim ve Mensucat Odası Başkanı Haşim Balcı, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 

Temel atma töreni öncesinde konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, proje hakkında bilgi vererek şunları dile getirdi: 'Bilecik her geçen gün değişip, gelişiyor. El ele gönül gönüle vererek şehrimizde bir çok güzelliği gerçekleştiriyoruz. Dünden çok iyiyiz ama yarın daha iyi olabilmek için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Burası şehrimizin merkez camilerinden birisi. Tarihi olan bir meydan. Yıllardır buralar değişimlere maruz kalmış. Okul yıllarımızda buralar park bahçe şeklindeydi. Artık bu bölgede yapılaşma da çoğaldığı zaman buralardaki yapılan yapılardan bölgenin nefes alacak yeri kalmadı. O yüzden ihtiyaçları da gidermek şartıyla burada belediye başkanlığı olarak güzel projeyi inşallah gerçekleştirdik. 

'HUZUR VERECEK'

Bu alan 700 m2'lik bir alan. Altına 130 m2 içerisine hem şadırvanlar abdesthaneler hemde lavabo ihtiyaçlarının giderileceği erkek-bayan bölümleri olmak üzere güzel bir tesis yapılacak. Erkek bölümü daha büyük olacak. Ama bayan bölümünün içerisinde ise hanımların kıyafetlerini değiştireceği, emzirme odalarının olacağı mekanlar olacak. Üzerinde yine camii cematimizin ve bölgedeki insanlarımızın geldiğinde bu parkta dinlenecekleri güzel bir çay ocağı sohbethane olacak. Mahallemizin muhtarına ilişkin muhtar odası olacak. Bu anlamda da büfe tarzında ihtiyaçların giderileceği ticari müessese olacak. Bunun dışında havuzlarla süslenecek bir meydan olacak ve huzur verecek. Şehrimizde güvercinlerin toplandığı böyle güzel bir mekanı ortak alanı da inşallah burada gerçekleştireceğiz. 

'CAMİMİZİN ÖNÜ SİL BAŞTAN YENİLENECEK'

Bu proje şehir merkezini düzenleme amacıyla yaptığımız bir proje. Bu 3 ayaklı bir proje. Birisi Seven Çarşısının olduğu yer, diğeri Elmas Büfelerin olduğu bölge, bir diğeri de burası yani Şerifpaşa Camii'nin önü. İnşallah bunda hedefimiz yılın sonuna kadar hızlı bir çalışmayla bunları giderip meydanın ana iskeletini ortaya koyacağız. Bitkileri ve diğer çalışmaları da bahara kadar hepsini bitirerek önümüzdeki yıl güzel bir şekilde bu anlamda burayı kullanma imkanına sahip olacağız. İnşallah camimizin önüde alanla uyumlu bir şekilde sil baştan yenilecek. 

Bu bölgede yeni inşaat çalışmaları da gündemde. İnşallah bu bölge belki de 5 yıl içinde topyekün bir yenilenme bu yeni yapıların dış mekan düzenlemesini de İmar Müdürlüğümüz dikkat edecek. Burası tarihi kimliğine uygun yeni bir yapılanma içerisinde olacak. Hak etmiş olduğu merkezi değeri geleneksel o değeri burada kazandıracağız. Burada gelen ziyaretçilerin de rahatlıkla gelebilecekleri kullanabilecekleri içerisined fotoğraf çekinebilecekleri güzel bir mekan olacağını düşünüyoruz. Bu heyecanla bu temeli atacağız. 

Çok kısa süre içerisinde sağlık sıhhatle açılışını da yapmayı Cenab-ı Hak nasip etsin diliyorum. Projenin hazırlanmasında ve gerçekleşmesinde katkısı olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, kolaylıklar diliyorum. 

'2018'E GİRERKEN BURADA ABDEST ALARAK AÇILIŞINI YAPACAĞIZ'

1 Ocak geldiğinde inşallah burada şadırvanlardan sıcak sularımız akacak, Allah'ın izniyle 2018'e girerken buradan abdest alarak açılışını yapacağız." dedi. 

Başkan Yağcı'nın konuşmasının ardından Şerif Paşa Camii İmamı Mehmet Ali Kaya tarafından dua edildi. Ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Müftüsü Necati Akkuş, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Tokgöz, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, Giyim ve Mensucat Odası Başkanı Haşim Balcı tarafından Şerifpaşa Cami Meydan Düzenleme Projesinin ilk betonu döküldü.

PROJE VATANDAŞIN NEFES ALACAĞI MEKANLAR SUNACAK

Bilecik Belediyesi tarafından projesi hazırlanan 'ŞERİFPAŞA CAMİSİ MEYDAN DÜZENLEME PROJESİ' şehrin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak. Şerifpaşa Cami Meydan düzenlemesi çalışmaları ile Bilecik vizyon projelerden birine daha sahip oluyor.

Şehir merkezinde yer alan ve insanların yoğun uğrak noktası olan Şerifpaşa Cami Meydanı, yeni projesi kapsamında; dinlenme ve yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, su havuzları, şadırvan ve tuvaletlerin yanı sıra vatandaşların nefes alacağı yeni mekanlar sunacak.

Şehir estetiğine uygun birçok görseli ile birlikte yeni uğrak alanlarından biri olacak Şerifpaşa Cami Meydan Projesinde mahalle sakinlerinin nefes alabilecekleri ve ikramlardan faydalanabileceği butik iş yerleri de yer alacak.

belediye-calisiyor1.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2274 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum