BELEDİYE ÖDÜLLERİ TOPLADI

BELEDİYE ÖDÜLLERİ TOPLADI

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) tarafından Türkiye geneli belediyeler arasında gerçekleştirilen Etkin Belediyeler Proje Yarışmasından, Bilecik Belediyesi iki ödül aldı.

Şehre kazandırdığı birçok eser ve çalışma ile şu ana kadar birçok ödül alan Bilecik Belediyesi, ödüllerine yenilerini ekledi.

Altyapı ve Çevre, Sosyal ve Ekonomik, İyi Yönetim ve Tarihi ve Kültürel Miras kategorileri kapsamında yarışmaya katılan belediyeler arasında Bilecik Belediyesi iki farklı kategoride ödül sahibi oldu.

1-358.jpg

Ankara’da düzenlenen ve büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri arasında gerçekleştirilen  Etkin Belediyeler Proje Yarışmasında Bilecik Belediyesi;  Sosyal ve Ekonomik Projeler kategorisinde; Akıllıyım Çünkü Teknoloji Bağımlısı Değilim isimli projesi ile İyi Yönetim Projeleri Kategorisinde; Bilecik Belediyesi 6 K Akıllı Duraklar projesi ile ödül almaya hak kazandı.

Türkiye genelinde 144 projenin katıldığı Proje Yarışmasında 4 ay süren incelemeler ve elemeler sonucunda final değerlendirmelerine kalan projemiz Türkiye’de il belediyeleri arasında ödüle layık görüldü.

''ALDIĞIMIZ ÖDÜLLER İLE TEKNOLOJİYİ EN GÜZEL VE FAYDALI ŞEKİLDE KULLANDIĞIMIZ İSPAT ETMİŞ OLDUK''

Alınan ödüller hakkında basın yayın organlarına açıklama yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı,  ''Aldığımız ödüller ile teknolojiyi en güzel ve faydalı şekilde kullandığımızı ispat etmiş olduk'' ifadelerini kullanarak, şunları söyledi:

''Bizler belediyeciliği, doğumdan ölüme kadar insana ihtiyaç olan tüm işleri yapmakla mükellef olan kurumlardan birisidir şeklinde tanımlıyoruz. Bilecik Belediyesi olarak, belediyecilik olarak çok fazla faaliyetlerimiz var. Tüm faaliyetlerimizi bu tür yarışmalara dahil etmemiz elbette mümkün değil. Bugün iki çalışmamız heyet tarafından ödüle layık görüldü. Bunlardan birisi 'Akıllıyım Çünkü Teknoloji Bağımlısı Değilim', diğeri de '6K Akıllı Duraklar' çalışmalarımız. Bu iki çalışmadan birisi teknoloji karşıtı, diğeri de teknolojiyi içinde barındıran gibi gözükse de biz sadece gerekli olduğu kadar teknolojiden yanayız. Çünkü teknoloji insanın benliğini sarmamalı, insan teknolojiye hakim olmalı. 6 K Akıllı Duraklar projemiz ile teknolojiyi ne kadar iyi kullandığımızı gösterirken, Akıllıyım Çünkü Teknoloji Bağımlısı Değilim projesi ile de teknolojiyi nasıl ve ne ölçüde kullandığımızı göstermiş olduk." 

''ALDIĞIMIZ HER BİR YENİ ÖDÜL BİZLERE GÜÇ VERİYOR''

Belediyecilik çalışmalarında alınan ödüllerin önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, marifetin iltifata tabi olduğunu hatırlatarak; ''Bilecik; İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesinin doğduğu topraklar. Dolayısıyla zaten düşünce olarak insan odaklı bir hizmet anlayışının temsilcisiyiz. Her şey insanı daha iyi yaşatmak ve yarınlarını daha iyi bir şekilde hazırlamak için çaba gösteriyoruz. Sloganımız 'Geçmişiyle övünen, geleceğe emin adımlarla yürüyen, marka şehir Bilecik'i oluşturmak' ve vatandaşlarımızla el ele gönül, gönülle bu hedef doğrultusunda 13 yıldır durmadan yürümeye devam ediyoruz. Belediyemizin projeleri bitmez, yeni dönem için de çeşitli proje çalışmaları devam edecek. Özellikle gençlerimize hizmet edecek bilge evleri projelerimiz var. Fizik tedavi ve rehabilitasyon, kültür kongre merkezleri ve spor merkezleri gibi projelerimiz var. Tarihi anlamda önem taşıyan Kuruluş Parkı dediğimiz ve 2 bin dönümlük alana yapılacak olan bir projemiz var. İnşallah bunları gerçekleştiririz ve hemşehrilerimize hak etmiş olduğu hizmeti sunarız. Bilecik dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olan bir şehir. Biz şehrimizi, 'taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek, dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği, Şeyh Edebali diyarı, Ertuğrul sancağı Bilecik' olarak tanımlıyoruz. Herkesi şehrimizi görmeye davet ediyoruz, ağırlamaktan mutluluk duyarız."ifadelerini kullandı.

2-351.jpg

Yerel Yönetimler açısında son derece önemli olan ödül töreninde; Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Hülya Eçen Çalışkan, Akıllıyım Çünkü Teknoloji Bağımlısı Değilim isimli projesini sunum eşliğinde anlatırken; Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan ise Bilecik Belediyesi 6 K Akıllı Duraklar projesi hakkında katılımcılara sunum eşliğinde bilgi verdi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2244 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum