BELEDİYE, ÖĞRENCİLERİN SESİNE KULAK VERDİ

BELEDİYE, ÖĞRENCİLERİN SESİNE KULAK VERDİ

Bilecik Belediye Meclisi’nce alınan kararla, minibüs ücretlerine yapılan zammın ardından, öğrencilerden yükselen tepkilere Bilecik Belediyesi sessiz kalmadı. Belediye Başkanı Selim Başkan Yağcı, dolmuş ücretlerindeki zam farkından dolayı mağdur olduğunu düşünen 1000 öğrenciye 3 ay boyunca nakdi yardım yapılacağını açıkladı. 

Minibüs ücretlerine yapılan zam farkının belediyeye müracaat eden 1000 öğrenciye ödeneceğini ve bu uygulamanın 3 ay boyunca devam edeceğini duyuran Başkan Yağcı, “Minibüsçülerimizle ve öğrenci konseyi başkanımızla görüştükten sonra bu şekilde bir ara formül geliştirdik” dedi. 

Bahse konu uygulama 26 Şubat Pazartesi gününden itibaren uygulanacak. 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, makamında yaptığı açıklamada, konuya ilişkin detaylı bilgiler aktardı. Başkan Yağcı, öğrencilerin mağdur oldukları iddialarına sessiz kalmamak adına böyle bir çalışmayı hayata geçireceklerini belirtti. Bilecik Belediyesi’nin kendilerine emanet edilen öğrencilere her zaman yardımcı olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyleyen Başkan Yağcı, “Hem minibüsçülerimizin hem de öğrencilerimizin zarar görmemesi için belediye olarak devreye girdik. Zam farkından dolayı mağdur olduğunu ve ödeyemeyecek durumda olduğunu düşünen 1000 öğrenci kardeşimiz nüfus cüzdanları ile AK Masa’ya müracaat etmeleri halinde kendilerine zam farkından doğan ücretin ödemesi yapılacak. Aylık olarak ödenecek bu ücretler 3 ay süreyle verilecek” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın basın açıklamasına M plakalı Dolmuşlar Dernek Başkanı Tuncay Güler, BŞEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Gürkan Danık ve Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürü Erdem Tetik'te katıldı. 

ogrencilerin-sesine-kulak-verdi2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2145 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum