Belediyede zam sevinci

Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya, belediye çalışanlarına yönelik zam kararlarını açıkladı.

Bilecik Belediyesi’nde, Kayı A.Ş. ve kadrolu işçilere %100, işçi yevmiyelerine %100, yemek ücretlerine %300, şehit ve gazi yakını işçilerine yüzde 100’e ek olarak %10 zam verildi. Ayrıca, sözleşmeli ve kadrolu memurların Sosyal Denge Tazminatı oranı ise %120’ye çıkartıldı.

belediyede-zam-sevinci1.jpg

Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya, belediye çalışanlarına yönelik zam kararlarını açıkladı. Başkan Sadık Kaya, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programda, kadrolu işçiler ve şirket bünyesinde faaliyet gösteren çalışanlara yüzde 100 zam yapıldığını açıkladı. Açıklanan zam kararları belediye çalışanları tarafından sevinçle karşılandı.

Zam kararlarının açıklandığı törene; Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Gürses, Ahmet Özbek, Cabir Sağlam, Özgür Algın ve Güven Çeker yanı sıra Türk Yerel Hizmet Sen Başkan Yardımcısı Cavit Yıldırım, Türk Yerel Hizmet Sen İl Temsilcisi Cemal Temel, Türk Yerel Hizmet Sen İşyeri Temsilcisi Bahadır Fakuç, Belediye İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Kemal Kazak, Belediye İş Sendikası Eskişehir Şube Başkan Yardımcısı Cengiz Alpkaya Belediye İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Fatih Adıgüzel Belediye İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Erkan Aydın, Belediye İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Emre Akkoç katıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya, programda yaptığı konuşmada, belediye çalışanlarını enflasyon karşısında ezdirmemek istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

belediyede-zam-sevinci2.jpg

“İşçi çıkaran yönetimden, biz diyen ve sizlerden biri olan yönetimle çalışmaya hazır mısınız? Bugün Belediye bünyesindeki şirketimiz ve kadrolu çalışan işçilerimize yüzde yüz zam, sosyal yardım yüzde 300 zammını duyurmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu zamla birlikte şehit ve gazi yakınlarımıza yüzde 10 daha fazla zam yaparak onların öz verişli duruşlarına katkı sağlamak istiyoruz. Enflasyon karşısında hiçbir arkadaşımızın ezilmemesi için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca sözleşmeli ve kadrolu memur arkadaşlarımızın sosyal denge tazminatlarını en üst tavandan yani yüzde 20’ye çıkararak, enflasyon karşısında daha güçlü durmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Almış olduğumuz bu zam kararları sizlere ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

“BAŞKANIMIZ VE BAŞKAN YARDIMCILARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Belediye İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Kemal Kazak ise yapılan zam oranları dolayısıyla Başkan Mustafa Sadık Kaya ve başkan yardımcılarına teşekkür ederek, ‘’Bildiğiniz üzere yaptığımız toplu iş sözleşmelerinde enflasyondan kaynaklı hep bir erime oldu. Başkanımız da göreve geldiği andan itibaren bu görüşmeleri yaptığımızda bu serzenişimize kulak verdi ve büyük bir çalışma başlattı. Bütün başkan yardımcısı arkadaşlarımızla birlikte bunu yaptı. Biz ki, kim emekten ve emekçiden yanaysa kim emekçiye saygı duyuyorsa her zaman için baş tacıdır. Bundan dolayı Başkanımız ve başkan yardımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Almış olduğumuz kararların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ şeklinde konuştu.

belediyede-zam-sevinci3.jpg

Türkiye Hizmet Sen Eskişehir, Sakarya, Bilecik Şube Başkan Yardımcısı Cavit Yıldırım da yapılan düzenlemeden duyduğu memnuniyeti belirterek, Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya’ya teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Sadık Kaya ve Belediye İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Kemal Kazak arasında hazırlanan protokol imzalandı.

Program Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya, başkan yardımcıları, sendika temsilcileri ve çalışanların hatıra fotoğrafları çektirmesiyle sona erdi.

Bu haber toplam 858 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum