BELEDİYEDEN DEV SEMPOZYUM

BELEDİYEDEN DEV SEMPOZYUM

Bilecik Belediyesi öncülüğünde, BEBKA ve BŞEÜ işbirliğinde düzenlenen ‘Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu 11-15 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu dev sempozyumda; şehrin tarihi ve kültürel değerlerinden ekonomisine; sanayideki varlığından tarım ve doğal güzelliklerine kadar tüm unsurlar ele alınacak. 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde; 11 Aralık Saat: 10:30'da başlayacak olan sempozyum kapsamında ulusal ve uluslararası platformlarda söz alan önemli isimler, Bilecik'te ağırlanacak. 

Bilecik Tanıtım filmleri, minyatür sergisi, mehteran takımı gösterisi ile 5 gün boyunca Bilecik'in konuşulacağı sempozyumda Bilecik'in marka değerleri ortaya konulacak. 

Serdar Tuncer’in moderatörlüğünde gerçekleşecek sempozyuma ünlü tarihçiler Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ve Prof. Dr. Yavuz Bahadıroğlu’nun yanı sıra devlet ve hükümet yetkililerinden önemli isimler katılacak. 

Bilecik’in ulusal ve uluslararası platformda marka değerlerinin farkındalığını sağlamak ve prestijini arttırmak, Bilecik’in sanayi, tarım, turizm, eğitim, ekoloji, ulaşım, tarih, kültür vb. önemli alanlardaki büyüme ivmesini ortaya koymak ve yatırımcı ile buluşturmak gibi hedeflere ulaşma yolları tartışılacak. 

Ayrıca; şehrin mevcut marka değerlerini masaya yatırmak ve olası marka değerlerini ortaya çıkararak markalaşmasını sağlamak, Bilecik’e ve Bölge’ye (TR41) yatırım alanlarını geliştirmek ve ekonomiye kazandırmak, alanında uzman kişi ve kuruluşlar tarafından beyin fırtınası oluşturmak ve ülkemizin, bölgenin ve ilimizin stratejik planlara eğilimi ve önemini analiz etmek gibi amaçlar göz önünde bulundurulacak.

OSMANLI DEFİLESİ İLE GEÇMİŞ VE GÜNÜMÜZ MODASI SERGİLENECEK

Sempozyumda ayrıca; Osmanlı Moda Defilesi Mehteran Takımı eşliğinde sergilenecek ve unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı kıyafet kültürü ve günümüz modasının sentezi ortaya konulacak.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3000 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum