BELEDİYEDEN GÖRKEMLİ FESTİVAL

BELEDİYEDEN GÖRKEMLİ FESTİVAL

9. Bilecik Belediyesi Çocuk Festivali görkemli bir törenle başladı.

Bilecik Belediyesi geleneksel çocuk festivali başladı. 
29 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin açılışı görkemli bir törenle yapıldı. İlk olarak belediye bahçesinde oluşturulan kortejle Cumhuriyet Meydanı'na kadar yüründü. Yürüyüş esnasında renkli görüntüler yaşanırken çocuklar doyasıya eğlendi. 

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen festivalin açılış töreni ise Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Festivalin açılış kurdelası kesilerek çeşitli gösteri ve oyunlar sergilendi. Daha sonra adliye önünde kurulan oyun gruplarına hücum eden çocuklar gönüllerince zaman geçirdi. 
Bilecik Belediyesi'nin köklü gelenekleri arasına giren çocuk festivalinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, festivalin hayırlı olmasını dileyerek çocuklara iyi eğlenceler diledi. Bilecik Belediyesi'nin çocuklara daha güzel bir gelecek bırakmak için aralıksız çalıştığına değinen Başkan Yağcı," Sevgili çocuklar sizleri seviyoruz. Hep gülün oynayın ve geleceğe emin adımlarla yürüyün" ifadelerini kullandı.

galeri-007.jpg
'SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ'
Belediye Başkanı Selim Yağcı tüm dünya çocuklarının barış ve huzur içerisinde yaşaması temennilerinde bulunarak şöyle devam etti:
"Çocuklar, sizleri çok seviyoruz. Sizlere güzel bir gelecek, güzel bir Bilecik, güzel bir Türkiye ve dünya bırakmak için çaba gösteriyoruz. İstiyoruz ki yaşadığınız her yerde sevgi olsun, hoşgörü olsun, kardeşlik olsun. İnsanlar birbirleri ile kavga etmesinler, kucaklaşsınlar. 
'HEP GÜLÜN, OYNAYIN'
Biz sizlere burada çocuk festivalleri yaparken dünyada nice çocuklar maalesef mağduriyet içindeler. Tüm çocuklar gülerek, oynayarak yetişsinler. Onun için Türkiye'nin, şehrimizin, ülkemizin kıymetini bilelim. Biz istiyoruz ki bu bayramlar aracılığıyla sizlerin arasında birlik ve beraberlik en üst noktaya çıksın. Sizler geleceğin mimarları olarak ülkemizi daha iyi noktalara götürün. Hep gülün oynayın ve geleceğe emin adımlarla yürüyün. Şimdiden iyi eğlenceler diliyorum" şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın ardından mikrofonu alan Vali Ahmet Hamdi Nayir ise devletin çocuklara sağladığı imkanları kendilerine ulaştırmak adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Vali Nayir, çocukların festivalini kutlayarak, festivali hazırlayan Bilecik Belediyesi'ne teşekkür etti. 
HALK OYUNLARINDA BİLECİK YÖRESİNİN YER ALMAMASI DİKKAT ÇEKTİ
Bilecik Belediyesi Çocuk Festivali'nin açılış töreninin devamında çeşitli halk oyunları gösterileri sahne aldı. Oynana oyunlar arasında Bilecik yöresine ait gösterilen yer almayışı dikkat çekti. Program sunucusu Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan'da bu duruma müdahale ederek bir dahaki organizasyonlarda Bilecik yöresine ait oyunları da görmek istediklerini belirtti. 
MİNİK ALİ ARSLAN FESTİVALE RENK KATTI 
Kukla adam gösterisi çocukların oldukça hoşuna giderken, tören alanına giren ve oyunlara eşlik eden Ali Arslan isimli minik festivalin en renkli simaları arasında yer aldı. 
Konuşmaların ardından festivalin açılış kurdelası kesilerek belediye tarafından dağıtılan balonlar gökyüzüne bırakıldı. Ardından çocuklar adliye önünde kurulan oyun gruplarına adeta hücum etti. 
Festivalin açılış törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir başta olmak üzere bazı protokol üyeleri, çocuklar ve vatandaşlar katıldı. 

 

Bu haber toplam 1761 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum