BELEDİYEDEN İMAR AFFI AÇIKLAMASI

BELEDİYEDEN İMAR AFFI AÇIKLAMASI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülkemizde milyonlarca kişiyi ilgilendiren imar affı çalışmalarında sona gelindi. Yapısı imar ve iskana uygun olmayan vatandaşlara İmar Barışı ile çözüm kapısı açıldı.

Bilecik Belediyesi'nden yapılan açıklamada, imar barışı düzenlemesi yönetmeliğine giren vatandaşların başvuruda bulunabilecekleri belirtildi. 

Açıklamaya göre, vatandaşlar düzenleme kapsamında; doğalgaz, elektrik, su ve benzeri işlemler ile birlikte alım, satım ve ipotek işlemlerinde geçerli olabilecek ve tapu görevi görecek Yapı Kayıt Belgesi’ni E-Devlet sistemi üzerinden alarak başvurabilecek.

31 Aralık 2017’den önce yapılmış yapıları kapsayan düzenleme ile vatandaşlar Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra isteyen malikler, tapuya müracaat ederek ve yapı kayıt belgesi için ödenen bedel kadar ilave ödeme (yüzde 3) yaparak, cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edebilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kuruluşlara İmar Barışı için başvuruda bulunabilecek ve gerekli düzenleme binanın metre karesi, yüzölçümü gibi özelliklere göre şekillenecek ve başvuru sonrasında tapu yerine kayıt belgesi verilecek.

Gerçekleştirilen düzenleme ile mülk sahipleri şu ana kadar tartışmalı, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı mülkleri, imar kurallarına uygun hale getirilecek.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3212 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum