BELEDİYEDEN MHP'YE JET YANIT !

BELEDİYEDEN MHP'YE JET YANIT !

Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik İlçe Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtı ve programına ilişkin kullanılan ifadelere karşı, Bilecik Belediye Başkanlığından cevap gecikmedi.

Yapılan açıklamada 'Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Vatan ve Tek Devlet diye yazılan anıtta; ben milliyetçiyim diyen bazı siyasilerin katılmama kararı son derece üzüntü vericidir. ' diyerek 'Milliyetçi Hareket Partisi, bu temel felsefesine aykırı olarak bunu savunmayacaksa ve böyle rahatsızlık duyuyorsa, kuruluş amacında bir sıkıntı vardır demektir. Veya bunu yorumlayan İl ve İlçe Başkanlarının yönetimlerinin bakış açısında bir sıkıntısı olduğunu düşünülmektedir. " denildi.

Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''Bilecik Belediye Başkanlığı tarafından Bahçelievler Mahallesinde yapılan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik anıtı ve buna ilişkin programla ilgili olarak, bazı siyasi parti temsilcileri tarafından üzüntü verici açıklamalar yapılmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisinin bu şekildeki düşüncesi ve açıklamasını hayret ve şaşkınlık verici şekilde karşılanmıştır. Rabia işareti farklı kültür ve farklı yerlerde farklı amaçlarda kullanılabilir. Ama AK Parti ve AK Parti'nin Genel Başkanı, Lideri Recep Tayyip Erdoğan Rabia işaretini; Tek Bayrak, Tek Devlet, Tek Vatan ve Tek Millet'i olduğunu defalarca ifade etmektedir. 15 Temmuz gecesi meydanlara çıkan kahraman halkımız, bu inancıyla ortaya çıktı. Bu değerleri korumak için ortaya çıktı. Bu değerlere sahip çıktığı için bütün şer güçleri, darbe girişimlerini durdurmaya başardı.

Bilecik Belediyesi tarafından yapılan anıt, bu güçlerin bu inancın varlığı, tüm bu engelleri aşmaya yeteceğinin en büyük göstergesi.  Milliyetçi Hareket Partisi'nin de temel felsefesi arasında bu değerlerin olduğu bilinmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi, bu temel felsefesine aykırı olarak bunu savunmayacaksa ve böyle rahatsızlık duyuyorsa, kuruluş amacında bir sıkıntı vardır demektir. Veya bunu yorumlayan İl ve İlçe Başkanlarının yönetimlerinin bakış açısında bir sıkıntısı olduğunu düşünülmektedir.

Belediyemiz tarafından yapılan anıt gerçekten 15 Temmuz ruhunu yansıtmakta, milil birlik ve beraberliği ve vatan inancını bayrak inancını, devlet inancını ve Millet inancını göstermektedir. Bunlar bizim milli vazgeçilmezlerimizdir, değerlerimizdir. Bizi biz yapan değerlerimizdir. Bu değerlerin gücünü ortaya koyma adına yapılmış bir çalışmadır. Anıtın bilek kısmında da ay yıldızlı bayrak yer almaktadır. Bunu güçlendirmek için de şehrimizin plakası olan 11 yarım hilal şeklindeki Türk bayraklarını da bulundurulmuştur. Anıtın alt bölümünde de Bilecik haritası yer almakta ve Kayı bayrağı da en güzel yeri almaktadır. Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Vatan ve Tek Devlet diye yazılan anıtta; ben milliyetçiyim diyen bazı siyasilerin katılmama kararı son derece üzüntü vericidir. 

Ortaya konulan bu yanlış düşünce ve anlayış, aynı zamanda çalışmanın ne kadar yerinde bir çalışma olduğunun göstergesidir. Bu düşüncede olan çok değerli siyasi yetkilileri de bu gerçeğe uymaları noktasında değerlendirmede bulunmalarını önemle belirtmek isteriz. Taktir, kendilerinindir. Bu konuyu Bilecik halkına duyuruyoruz.'' 

belediyeden-jet-yanit2.jpg

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3867 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum