Belediyeden “Naylon” açıklaması

Belediyeden “Naylon” açıklaması

Bilecik Belediyesi, haberlere konu olan rögar kapaklarının altına naylon konulmasına ilişkin haberlere yönelik açıklamada bulundu.

Bilecik Belediyesi, haberlere konu olan rögar kapaklarının altına naylon konulmasına ilişkin haberlere yönelik açıklamada bulundu. Belediyeden yapılan açıklamada; gerçekleştirilen işlemin koku probleminin kaynağını tespit etmek için yapılan bir uygulama olduğu ve kollektör hattında herhangi bir gaz sıkışması sorununun olmadığı ifade edildi.

bilecik-belediyesinden-naylon-aciklamasi1.jpg

Bilecik Belediyesi, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

“Öncelikle yapılan çalışmanın tüm rögar kapaklarına yapıldığı algısını ve çözümün bunu yapmakla bulunacağını düşünmek tam anlamıyla akılalmaz bir anlayıştır.

Koku probleminin kaynağını net tespit etmek ve çözümünü bulmak için birkaç baca üzerinde gaz çıkışını kontrollü bir şekilde engellediğimiz çalışmamız sona erecektir.

Büyük ölçüde sorunun kaynağını bulduğumuz ve çözüm çalışmalarına bu hafta sonu başlayacağımızı bildirmek isteriz. Ayrıca hat uzunluğu yaklaşık 4 km olan ve üzerinde yaklaşık 100 adet baca bulunan bahse konu olan kanal kollektör hattında gaz sıkışması sorunu şu an bulunmamaktadır.

Yine haberde geçen kanalizasyon kokusu da doğruyu yansıtmamaktadır. Kokan yer kanalizasyon hattı değil yağmursuyu hattıdır. Kokunun sebebi ise yıllarca yapılan yanlış uygulama ve kanunlarda yazan ayrık sistemin (kanalizasyon ve yağmursuyu sistemlerinin ayrılması) yapılmayışıdır.

Yaşanan yoğun yağışlar sonucu zaman içinde kanalizasyona bağlanan yağmursuyu hatları kanalizasyon hattının taşmasına ve yağmursuyu mazgallarından yağmursuyu sistemine girmesine sebep olmuştur. Yağmursuyu hatlarında ve rögarlarında yağışın olmamasına bağlı olarak biriken atıksular yaz aylarının gelmesiyle çürümeye ve hidrojen sülfür gazları çıkartmaya başlamıştır. Akışın sürekli ve devamlı olduğu kanalizasyon hattımızda çürüme veya septikleşme yaşanmadığı görülmüştür. Halkımızı galeyana getirecek bu tip yazılar siyasi olmasının dışında korku ve panik yaratabileceği için yetkililerin açıklama yaparken çok daha dikkatli ve olayın yaşandığı yer hakkında bilgili olması gerekmektedir.

bilecik-belediyesinden-naylon-aciklamasi2.jpg

Unutulmamalıdır ki çevreye karşı olan hassasiyetimiz sonucunda yıllarca doğaya karışan ve insan sağlığını etkileyen atıksular artık atıl vaziyetten kurtardığımız biyolojik atıksu arıtma tesisimizde arıtılarak doğaya veriliyor.

İnsan sağlığı ve çevreci yaklaşımı öncelikli olan yönetim anlayışımızın, yıllardır şehrimizin doğasını kirleten yönetim anlayışı tarafından eleştirilmesini siz değerli kamuoyunun takdirine bırakıyoruz!”

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1320 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum