BELEDİYEDEN ORHAN UĞUR’A CEVAP

BELEDİYEDEN ORHAN UĞUR’A CEVAP

MHP Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Orhan Uğur’un Osmaneli Belediyesi’ni hedef alan eleştirilerine belediyeden cevap geldi. Açıklamada, Orhan Uğur’un İŞKUR aracılığıyla belediyeye alınan geçici işçilerde ihtiyaç sahiplerine yer verilmediği iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “Osmaneli'nde birlik ve beraberlik ortamından rahatsız olup sürekli bu ortamları bozmak için şahıslar üzerinden gerilim yaratma stratejisinden vazgeçilmelidir” denildi.

Osmaneli Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Toplum Yararına Programlar Kapsamında Bilecik İşkur Müdürlüğümüzce yapılan protokol gereği 30.03.2017-29.09.2017 tarihleri arasında geçerli sözleşme imzalanmıştır. Bu sözleşme kapsamında, A-Çevre Temizliği, B-Park Düzenlemeleri, C-Restorasyon, D-Tarihi ve Kültürel Mirasın Korunması alanlarında TYP ile 6 ay süreyle Belediyemizce eleman çalıştırılması talep edilmiştir. TYP kapsamında bu işlerde çalışmak için gerekli şartları taşıyanlar İşkur Bilgisayar Sistemi üzerinden müracaatlarını Bilecik İşkur Müdürlüğüne yapmışlardır. TYP kapsamında projeden yararlanacaklar, müracaat edenler içerisinden şartları taşıyanlar arasından Bilecik İşkur Müdürlüğünce kura ile belirlenmiş ve Osmaneli Belediyesine gönderilmişlerdir. Yazıya konu olan kişi de bu gurubun içinden şartları taşıdığı için İşkur tarafından kura ile belirlenmiştir. TYP kapsamında Osmaneli Belediyesi’nde çalıştırılacak kişi sayısı 65 olarak belirlenmiştir. Ancak Osmaneli’nde artık çalışan eleman bulmakta zorluk çekilmektedir. Şu an 4 kişi için boşluğumuz bulunmakta olup çalışmak isteyenlerin İşkur Müdürlüğüne müracaat etmelerini beklemekteyiz.

Osmaneli Belediyesi olarak TYP Projeleri ile İşkur kapsamında çalışan işçiler ile bu güne kadar; Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesislerimiz, Şehitler Parkımız, Spor Sahalarımız, Tarihi Evelerin Restorasyonu, Evde Bakım Hizmeti alan hastalara destek, Okul, Kamu, Park alanlarının temizliği ve bakımı, 100.000 adet ağaç dikimi, tarihi ve kültürel varlıkların korunması ve bir çok alanda Osmaneli’ne hizmet ettik. TYP konusundaki destekleri için ilgili Bakanlığımıza, Milletvekilimize, İşkur Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz.

Hızla Gelişen Osmaneli'nde artık İşkur kapsamında TYP projelerinde asgari ücretle çalışacak eleman bulmakta zorlanmaktayız. Osmaneli Belediye Başkanımızla siyasi partilerimizin tüm meclis üyeleri ile oluşturduğumuz birlik ve beraberlik Osmaneli için belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için gece gündüz çalışmaktayız.

Mübarek Kurban Bayramının arefesinde, ülkemizin, İslam aleminin birlik ve beraberlik içinde olması gereken günlerde kaynağını araştırmadan toplumda algı yaratmayı hedefleyen haberlerin altında yatan gerçekleri de biliyoruz. Amacımız Osmaneli’ne bu dönemde yapılabilecek tüm hizmetleri vermektir.

Osmaneli'nde birlik ve beraberlik ortamından rahatsız olup sürekli bu ortamları bozmak için şahıslar üzerinden gerilim yaratma stratejisinden vazgeçilmelidir. Osmaneli değerlerinin ve güzelliklerinin tanıtılmasında kavgaya, fitneye değil birlik ve beraberliğe ihtiyaç vardır.

Bu vesile ile Kurban Bayramınızı kutlar, birlik ve beraberlik içinde Türk ve İslam aleminin şanlı tarihindeki gibi yükselişine şahit olacağımız nice bayramlar dilerim.”

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2228 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum