Belediyenin 2022 yılı bütçesi belli oldu

Belediyenin 2022 yılı bütçesi belli oldu

Bilecik Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesi 197 milyon TL olarak mecliste oyçokluğu ile kabul edildi. Bütçe oylamasında CHP, İYİ Parti ve MHP grupları ‘Evet’ oyu kullanılırken AK Parti grubu ise ‘Çekimser’ kaldı.

Bilecik Belediyesi’nin Aralık ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk birleşimde 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

bilecik-belediyesi-2022-yili-butcesi1.jpg

Bilecik Belediyesi’nin 197 milyon TL’lik 2022 yılı bütçesin meclisin onayına sunuldu. Bütçe kararnamesi tek tek oylanırken bütçenin tamamı üzerinde konuşmalar gerçekleştirildi. Daha sonra yapılan oylamada; CHP, İYİ Parti ve MHP gruplarının ‘Evet’ oylarıyla bütçe meclisten oyçokluğu ile geçti. AK Parti grubu ise ‘Çekimser’ kaldı. Böylelikle, Bilecik Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesi bir önceki yıla göre 52 milyon TL artış göstererek 197 milyon TL oldu.

2021 yılı bütçesinin gerçekleşme oranının ise Kasım ayı itibariyle yüzde 80’nin üzerinde olduğu açıklandı.  

Bütçe üzerine yapılan konuşmalar esnasında Belediye Başkanı Semih Şahin tarafından AK Partili Hasan Cinit ile MHP’li Hamdi Salt’ın sözlerinin kesildiği görüldü.

bilecik-belediyesi-2022-yili-butcesi2.jpg

Öte yandan, Bilecik Belediyesi’nce tahsil edilen ücret ve tarifelere yapılacak zamlarla ilgili gündem maddesi bir sonraki birleşime ertelendi.

AK Parti grubu tarafından verilen yazılı soru önergesinin ise yine yazılı olarak önümüzdeki günlerde cevaplandırılacağı bildirildi.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantılarının 2’nci birleşimi 9 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek.

bilecik-belediyesi-2022-yili-butcesi3.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2401 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.