BELEDİYENİN LOGOSU DEĞİŞTİ

BELEDİYENİN LOGOSU DEĞİŞTİ

Bilecik Belediye Başkanlığı logosu değişti.

Bilecik Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısında alınan kararla Bilecik Belediyesi'nin logosu değişti. Belediyenin yeni logosunda Kayı Boyu işareti yer alırken, geçmişi, günümüzü ve geleceği anlatan bir tema ele alındı.  

Bilecik Belediye Başkanlığı'nın yeni logosunda, Kayı Boyu işaretinin yanı sıra ay-yıldız ve tarihteki Türk devletlerini simgeleyen 16 adet altın renginde yıldızlar yer aldı.

Oldukça kapsamlı bir çalışmanın ürünü olduğu görülen ve en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş yeni logoda kullanılan simgeler şu anlamları içeriyor:

1-353.jpg

Ay ve Yıldız: Bilecik Belediyesi'nin yeni kurumsal logosunun ilk göze çarpan 'Ay ve Yıldız' bu vatan için canlarını feda eden Şanlı Türk Bayrağımızı temsil etmekte.

16 Altın Yıldız: Logonun çevresini saran 16 adetten oluşan altın rengindeki 8 köşeli yıldız, dünya tarihindeki 16 Türk Devletini simgelemekte.

Kayı Boyu İşareti: Yeni logonun orta kısmında bulunan ve iki ok bir yaydan oluşan Osmanlı'nın ve Türk'ün Atası Oğuzların Bozoklar kolu olan Kayı Obasını temsil etmekte. Ayrıca Bilecik Belediye Başkanlığı olarak Marka Tescili yapılarak koruma altına alınan Kayı Boyu Bayrağını simgelemekte. Logomuzun ana temasını oluşturmakta.

Turkuaz Rengi: Renk skalasında ismi Türklüğe ait tek renk olan Turkuaz rengi aynı zamanda kuvvet, kudret ve gücü temsil ediyor.  Geçmişi ile övünen geleceğe emin adımlar ile yürüyen marka şehir Bilecik'i oluşturma misyon ve vizyonuna sahip Bilecik Belediye Başkanlığı; logonun turkuaz renginin iç kısmında bulunan ağ desenleri; teknolojiye, bilişime ve inovasyona açık bir hedef doğrultusunda ilerleyeceğinin mesajını veriyor.

Kayı Boyu Sembolündeki İki Ok: Kayı Boyu işaretindeki iki Ok; Allah'ın birliği ve tekliğini gösteren Elif'in işareti aynı zamanda Türk Devleti ve Milleti'nin dik duruşunu temsil etmekte. Aynı zamanda bu oklar ilimizi plakası olan 11'i işaret etmekte.

8 Köşeli Yıldızlar: Logoda yer alan 8 köşeli yıldızlar ise; 'Merhamet ve şefkat, sabretmek, doğruluk, sır tutmak, sadakat, fakirliğini ve acizliğini bilmek, cömertlik, Rabbine şükretmek' şeklinde Cennetin 8 kapısına işaret etmekte.      

Arka fon olarak Turkuaz ve Kırmızı şeklinde iki renkte tasarlanan Belediye Başkanlığı Logosu, kullanım alanlarına göre Turkuaz ve Kırmızı şeklinde kullanılacak.

2-346.jpg

Özetle, Bilecik Belediye Başkanlığı'nın yeni logosu; birçok yönden önemli ve anlamlı değerler üzerine hazırlanmış.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 7965 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum