Belediyeyi kaybetmenin faturası mecliste ödettirildi

Belediyeyi kaybetmenin faturası mecliste ödettirildi

CHP’de gerçekleşen idare amirliği seçiminde aday olan Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün seçimi kaybetti.

CHP’de gerçekleşen idare amirliği seçiminde aday olan Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün seçimi kaybetti. CHP grubunda Milletvekili Tüzün’e yönelik milletvekili arkadaşları tarafından “Elindeki belediyeye sahip çıkamamak” yönünde eleştirilerde bulunulduğu ve bu sebeple idare amirliği seçiminde oy vermedikleri öne sürüldü.

CHP’de idare amirliği seçimi yapıldı. Genel Başkan Özgür Özel’in adayı olarak lanse edilen Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan yarıştı. Bayraktutan 67 oy alırken Yaşar Tüzün 55 oyda kaldı.

Bilindiği üzere; Bilecik Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen seçimde İYİ Parti’den istifa ederek bağımsız belediye başkan adayı olan M. Sadık Kaya CHP dışındaki partilerin oylarını alarak başkan seçilmişti. Bilecik’te ortaya çıkan belediye başkanlığını kaybetme tablosu üzerine CHP grubunda Milletvekili Yaşar Tüzün’e eleştiriler getirildiği ve TBMM idare amirliği seçiminde Tüzün’e oy vermedikleri iddia edildi.

Yaşanan bu gelişmelerden sonra Tüzün’e belediyeyi kaybetmenin faturasının mecliste ödettirildiği yorumları yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2687 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum