BİEN SERAMİK, OSMANELİ'NDE YATIRIMA HAZIR

BİEN SERAMİK, OSMANELİ'NDE YATIRIMA HAZIR

Uzun zamandır devam eden arsa alımları sonucunda BİEN Seramik A.Ş. proje aşamasına geldi. Osmaneli'nde sanayi parsellerinde yaklaşık 20 milyon TL değerinde arsa alımını direk olarak köylülerden gerçekleştiren şirket artık yatırıma hazır. Uzlaşılamayan bir iki arsa için Osmaneli Belediyesi devreye girerek yatırıma destek olacak.

Osmaneli için büyük önem taşıyan BİEN Seramik Sanayi A.Ş. yatırımının başlaması için Osmaneli Belediyesi üstüne düşeni fazlasıyla yerine getirecek. Yatırımın gerçekleşmesi ile birlikte Osmaneli Belediyesi "Sanayileşme ile Büyüme" hedefine ulaşacak.

bien-seramik-osmanelinde-yatirima-hazir2.png

Yaklaşık 900.000 m2 sanayi parseli alan BİEN Seramik A.Ş., 700-1.000 m2 uzunluğunda büyük bir tesisi Osmaneli'nde inşa edecek. İlçeye değer katacak tesisler, seramik sektöründe en son teknoloji kullanarak yapılacak. Yatırım gerçekleştiğinde Osmaneli’nde 500’den başlayarak sonrası 1.000 kişiyi ve tüm yatırımlar tamamlandığında ise 1.500 kişiye istihdam olanağı da yeni tesislerde sağlanmış olacak.

Osmaneli Belediye Başkanı YMM Münür Şahin, yatırımla ilgili olarak yaptığı açıklamada," Yaptığımız görüşmede yatırımın başlayacağı tarih bu yılın Ekim, Kasım ayları olacak. Bozüyük ve Bilecik'teki tesislerinde yatırım yapacak alanı kalmayan BİEN Seramik A.Ş. yeni ürünler için modern tesisi Osmaneli’nde kuracak. BİEN Seramik A.Ş., yatırım projesini bitirmek için hızla çalışıyor. Osmaneli'mize büyük değer katacak şirketimiz için her türlü kolaylığı gösteriyoruz.

Sosyal politika uygulamalarıyla bulunduğu çevreye büyük katkılar sağlayan Ercan Grubunun Osmaneli’nde özellikle konaklar ve Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesislerimiz üzerinde büyük emeği var. Tesislerimizin seramiklerini bugüne kadar ücretsiz olarak BİEN Seramik’ten temin ettik. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Projeleri hazırlanmakta olan BİEN Seramik A.Ş. için bugünkü görüşmemizden çıkan ortak görüş; "Yatırımın bu yılın Ekim-Kasım aylarında" temeli atılmış olacak. Osmaneli için hayırlı olsun. İlçemizde marka olacak büyük bir sanayi tesisini daha ilçemize kazandırmış olduk" dedi. 

 

Kaynak:Mustafa Bahadır ORAL

Bu haber toplam 4463 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum