BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran; “Dijital dönüşüm kaçınılmaz”

BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran; “Dijital dönüşüm kaçınılmaz”

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen “Yerel medyanın geleceği ve yeni iletişim teknolojileri” konulu çalıştayda konuştu.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen “Yerel medyanın geleceği ve yeni iletişim teknolojileri” konulu çalıştayda konuştu. Genel Müdür Duran, medya sektöründe dijital dönüşüm vurgusunda bulunarak dijital dönüşümün kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen “Yerel medyanın geleceği ve yeni iletişim teknolojileri” konulu çalıştay başladı.

Bilecik’ten Gazetemiz Sahibi Mücahid Erdal’ın yer aldığı çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, katılımcıları selamladı. Çalıştayda yerel medyanın geleceğinin ve dijital dönüşümün konuşulacağını aktaran Sinan Burhan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e katılımlarından ötürü teşekkür etti.

Ardından ev sahibi konumundaki Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı misafirlerine ‘Hoş geldiniz’ dedi. Başkan Asım Balcı, Altındağ Belediyesi ve ilçenin tarihi mekânlarına ilişkin katılımcılara kısa bilgiler verdi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran ise kurum çalışmaları hakkında verdiği bilgilerin ardından pandeminin yerel medyaya olan olumsuz yansımalarını ele aldı. Kurum olarak pandeminin başlamasıyla birlikte bir dizi önlemler aldıklarını anlatan Rıdvan Duran, yerel medyanın dijital dönüşümüne ilişkin önemli noktalara temas etti. Rıdvan Duran, konuşmasının devamında, şunları aktardı:

DİJİTAL DÖNÜŞÜM VURGUSU

“Pandemide kapanan gazete yok diyebiliriz. Ama kaçınılmaz bir gerçek var o da dijital dönüşüm. Pandemiden önce başlayan dijital dönüşüm pandemi ile birlikte çok hızlandı ve gazetelere dokunmaya başladı. Bizde BİK olarak dijital dönüşümle ilgili 61 vilayette 883 gazetecimize eğitim verdik ve eğitimler devam ediyor. Artık bütün dünya dijital dönüşümün etkileri ile kağıttan uzaklaşıyor. Kağıtların ne kadar daha devam edeceğini kestiremiyoruz. İlk defa gazete tirajları bu kadar aşağıya düştü. Artık sanal gerçekliğin, youtuberlerin çok daha fazla gelir elde ettiğini görmeye başladık. Sadece bir telefonla milyon liralık stüdyolara gerek olmadan yayın yapılabilen bir duruma geldik. Bize yerel medyanın bu değişimden istifade etmesini istiyoruz. Maalesef gazetecilik birikimlerini internet sayfalarına aktaramayanların olduğunu gördüm. Haber sitelerini, içeriklerini geliştirmedikçe bu sektörde sorun yaşanacaktır” ifadelerini kullandı.

BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran’ın ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yerel medya temsilcilerine hitap etti.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştayın oturumlarına geçildi.

bik-duran1.jpg

Bu haber toplam 1105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.