MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

BİLECİK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISINDAN NOTLAR

BİLECİK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISINDAN NOTLAR

Bir belediye meclis toplantısı daha ilginç olaylara sahne oldu. Bu belediye meclis toplantısında ben diyeyim 10 siz deyin 20 zabıta araçla girişin bulunduğu belediye girişinde bekliyordu. Cafer Elmas’ı içeri almamak için beklediklerini tahmin ettiğim zabıtalardan oluşan kalabalık esnasında Cafer Elmas’ın ana giriş olan merdivenlerden girdiğini gördüm.
Belediye Meclis salonuna gittiğimde basının yeri hala değişmemiş.
CHP’li Belediye Meclis Üyeleri basın mensupları ile tek tek tokalaşıp hal hatır sorduktan sonra yerlerini alırken, Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri basın mensuplarının elini sıkmadan doğru CHP’li belediye meclis üyelerinin yanına gidip tokalaştı, hal hatır sordular.
Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın giriş kapısı farklı. Kürsüsüne yakın bir yerden girerek yerine oturdu. Kimseyle selamlaşmadan ilk sözü “Basın mensupları fotoğraf çekecekse çeksin. Ses kayıtlarını koyabilirler ondan sonra ortalıkta dolaşmasın” oldu.
CHP her toplantıda olduğu gibi bu toplantıda da soru önergesi verdi. Başkan sorulara biraz kızsa da verilemeyecek hesabımız yok havasıyla soruları tek tek cevapladı. Cevapların ardından CHP’li meclis üyeleri başkana kasıtlı bir harekette bulunmadıklarını belirten bir bakıma özür gibi diyebileceğimiz konuşmaydı.
Belediye Meclislisi oturumunun kapatılmasından sonra Başkan Yağcı belediye meclis üyelerine sormak, öğrenmek istediğiniz bir şey var mı diye sordu. Ses çıkmayınca basın mensubu arkadaşlar bizi yalnız bırakırlarsa belediye meclis üyeleriyle benim özel bir görüşmem var dedi.
Dönemin ilk belediye meclis toplantısında CHP’li üyeler katılmamıştı. İkinci toplantıda CHP’li üyeler katılmayış mazeretlerini bildirerek kasıtlı bir eylem olmadığını anlatmaya çalışmışlardı. 2. toplantıda ise CHP’li üyeler Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından cevaplandırılmak üzere bazı soruları oldu. Başkan bu soruları maksatlı bularak biraz kızdığı her halinden belli oluyordu. Sorular cevaplandırılınca CHP belediye meclis gurubu adına Raşit Sünnetçi bu soruların maksatlı olmadığını, konudan haberdar olmak için sorduklarını ortamı yumuşatıcı bir konuşma yapmıştı. Son belediye meclis toplantısında yine CHP grubunun soru önergeleri oldu. Başkan yine soru önergesini maksatlı ve kasıtlı bulan cümleler kurdu ve hesabını veremeyeceği hiçbir durumun olmadığını ifade eder bir vaziyette soruların tamamını cevapladı. CHP meclis üyeleri yine soruları maksatlı sormadıklarını belirten konuşma yaptılar.
Toplantıdan sonra belediye meclis üyeleri ile basın olmadan özel görüşmek isteyen Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın isteğine CHP’li üyeler “Bizim Bilecik halkından gizli saklı, kapalı kapılar ardında özel görüşme gerçekleştirmemiz mümkün değildir” diyemedi ve CHP’li üyeler kapalı kapılar ardında özel görüşmelerini gerçekleştirdiler. Basın dışarı çıkartıldığına göre özel görüşmelerdeki bilgileri bizden almanız mümkün Ancak CHP’li meclis üyelerinden alabilirsiniz.

Bu yazı toplam 1351 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR