BİLECİK BELEDİYESİ 2017 YILI BÜTÇESİ BELLİ OLDU

BİLECİK BELEDİYESİ 2017 YILI BÜTÇESİ BELLİ OLDU

Bilecik Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Yılın son meclis toplantısında 12 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddelerinin tamamında oybirliği sağlandı.

2017 yılı performans programının görüşülmesi ile başlayan toplantının devamında, 2017 yılı tahmini bütçesi görüşüldü. 72 milyon TL'lik tahmini bütçe oybirliği ile kabul edildi. Böylelikle belediye bütçesi bir önceki yıla göre 12 milyon TL'lik bir büyüme gerçekleştirdi.

Bilecik Belediyesi'nce tahsil edilen vergi, resim, harç gibi bazı kalemlere ve belediyenin kiralık gayrimenkullerine yüzde 10 oranında zam yapıldı.

Erdoğan Yeşil'in CHP'den istifa etmesinin ardından komisyonlarda düzenlemeye gidilmesi gündeme geldi. Ancak Erdoğan Yeşil'in Kira Tespit Komisyonu'nda görevli olması ve bu komisyonun çalışmalarını tamamlamasından ötürü herhangi bir değişiklik yapılmaması kararlaştırıldı.

İmar konularının görüşülmesi ile son bulan meclis toplantısında bir şirket tarafından belediyeye hibe edilmek istenen 2 adet traktörün kabulü de oybirliği ile gerçekleşti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından MHP'nin soru önergelerini cevaplandırdı.

Ayrıca Başkan Yağcı tarafından kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıldönümü dolayısıyla bayan belediye meclis üyelerine çiçek takdiminde bulunuldu.

Toplantıyı CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan ile birlikte bazı CHP'liler ve AK Parti Kadın Kolları üyesi bazı kadınlarda takip etti.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1942 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum