Bilecik Belediyesi’nden Kritik Uyarı!

Bilecik Belediyesi’nden Kritik Uyarı!

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden yapılan bilgilendirme amaçlı açıklamada, vatandaşların kış mevsimi öncesinde ev ve işyerlerindeki baca temizliğini yapmaları uyarısı yapıldı.

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden yapılan bilgilendirme amaçlı açıklamada, vatandaşların kış mevsimi öncesinde ev ve işyerlerindeki baca temizliğini yapmaları uyarısı yapıldı.

Kış ayları öncesinde baca yangınları, bacalarda oluşan kurumların temizlenmesi ve zehirlenmelere karşı vatandaşların uyarıldığı açıklamada son dönemlerde iş yerlerinde baca yangınlarının çoğaldığı bilgisi verildi.

Gelen açıklamada şu ifadeler yer aldı;

‘’Kış mevsimi öncesinde baca yangınları, bacalarda oluşan kurumların temizlenmesi ve zehirlenmelere karşı gerekli önlemlerin alınması son derece önemli olacaktır. Havaların soğuması ile birlikte vatandaşların soba ya da doğal gaz kullanımı arttığından dolayı özellikle sobalı evlerde dikkat edilecek konular bulunmaktadır. Bu anlamda vatandaşların, evlerinin soğumaması için gece uyumadan önce sobaya odun veya kömür gibi yakacak atmaları son derece tehlikelidir. Tıkalı bacalarda duman çıkışının sağlanamaması nedeniyle karbonmonoksit zehirlenmelerinin yaşandığı için kış mevsimi başlamadan bacaların mutlaka temizliğinin yapılması can ve mal emniyeti bakımından çok önemlidir. Temizlenmeyen soba bacalarının zaman içinde tıkanmalara sebep olduğu, tahliye edilemeyen karbonmonoksit gazlarının ölümlere, kurum tutuşmasının ise yangınlara neden olduğu birçok kez tespit edilmiştir. Kendimizin ve ailemizin güvenliği için alınabilecek basit önlemlerle büyük felaketlerin önüne geçilebileceği kesinlikle unutulmamalı.”

Cadde ve sokaklarda uygunsuz park yapılmaması gerekir

Oluşabilecek yangınlara müdahalenin kolay olması için cadde ve sokaklardaki araç park etme kurallarına uyulması yönünde de tavsiyelerin belirtildiği açıklamada ise; Vatandaşların cadde ve sokaklardaki araç park etme kurallarına uyması gerekmektedir. İtfaiye araçlarının yangın yerine ulaşmalarının daha hızlı sağlanması amacıyla vatandaşlarımızın cadde ve sokaklarda araçlarını park etmemeleri ve itfaiye araçlarına yol vermeleri çok büyük önem arz etmektedir. Bilindiği üzere ev yangına erken müdahale can ve mal kaybının önlenmesinde etken olmaktadır. Bu yüzden ev, araç ve iş yerlerinde yangın söndürücü cihazları mutlaka bulundurmaları gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1247 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.