Bilecik Belediyesi'nden Yeni Adım

Bilecik Belediyesi'nden Yeni Adım

Bilecik Belediyesi, toplumun her kesimine eşit ve adaletli hizmet sunma misyonu doğrultusunda, işitme engelli vatandaşların iletişim engellerini aşmak için önemli bir adım attı.

Bilecik Belediyesi, toplumun her kesimine eşit ve adaletli hizmet sunma misyonu doğrultusunda, işitme engelli vatandaşların iletişim engellerini aşmak için önemli bir adım attı. Belediye bünyesinde görev yapacak olan İşaret Dili Tercümanı, işitme engelli bireylerin belediye ile iletişimini kolaylaştıracak. Bu yeni hizmet, İyi Belediyecilik Danışma bölümünde işitme engelli vatandaşları ağırlayan tercüman, gelen talep ve görüşleri hem yüz yüze hem de online olarak alabiliyor.

bilecik-belediyesinden-yeni-adim2.jpg

Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İşaret Dili Tercümanı, işitme engelli bireylerin gelen taleplerini yüz yüze veya online platformlar aracılığıyla alarak belediyeye iletiyor. Bu adımın, Bilecik ve çevresindeki engelleri aşmayı hedeflediği belirtiliyor.
Belediye Başkanlığından konu hakkında yapılan bilgilendirici açıklamada şunlar kaydedildi: ‘’Bilecik Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan İşaret Dili Tercümanı ile Engelleri Aşıyoruz. Belediye Başkanlığımız tarafından uygulamaya konulan anlamlı çalışma ile Bilecik ve ilçelerinde engelleri bir bir ortadan kaldırıyoruz. İşitme Engelli vatandaşlarımızın önündeki iletişim engelleri kaldırarak belediyeyle iletişimini sağlıyoruz. Belediyemiz bünyesinde işaret dili tercümanı istihdam edip işitme engeli bulunan vatandaşlarımızın belediyemize olan talep ve görüşlerini yüz yüze alırken aynı zamanda gelen bu talepleri online olarak da gerçekleştirebiliyoruz. Tercümesini sağladığımız talepleri ilgili birim ve görevlilere aktararak, vatandaşlarımızın memnuniyetini sağlamaya çalışıyoruz.’’

bilecik-belediyesinden-yeni-adim4.jpg

bilecik-belediyesinden-yeni-adim3.jpg

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.