Bilecik Belediyesi’nin 2023 bütçesi belli oldu

Bilecik Belediyesi’nin 2023 bütçesi belli oldu

Bilecik Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 464 milyon TL olarak mecliste oyçokluğu ile kabul edildi

Bilecik Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 464 milyon TL olarak mecliste oyçokluğu ile kabul edildi. Bütçe oylamasında CHP ve İYİ Parti grupları ‘Evet’ oyu kullanırken AK Parti ve MHP grupları ise ‘Çekimser’ kaldı.

Bilecik Belediyesi’nin Aralık ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi. Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı başkanlığında, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk birleşimde 4 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

bilecik-belediyesi-2023-yili-butcesi1.jpg

Birleşimde; Bilecik Belediyesi’nin 464 milyon TL’lik 2023 yılı bütçesi meclisin onayına sunuldu. Bütçe kararnamesi tek tek oylandı. Bütçenin tamamına ilişkin yapılan oylamada ise CHP ve İYİ Parti grupları ‘Evet’, AK Parti ve MHP grupları ise ‘Çekimser’ oy kullandı. Böylelikle, Bilecik Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi bir önceki yıla göre 267 milyon TL artış göstererek 464 milyon TL oldu.

2022 yılı bütçesinin gerçekleşme oranının ise Kasım ayı itibariyle yüzde 85 civarında olduğu yılsonu itibariyle ise yüzde 92’lere ulaşmasının beklendiği açıklandı.

HAMDİ SALT ELEŞTİRDİ

Bütçe üzerine söz alan MHP Grup Sözcüsü Hamdi Salt, belediye hizmetlerine eleştirilerde bulunarak, 3,5 yıldır kayda değer bir hizmetin hayata geçirilmediğini söyledi. 2023 yılı bütçesinde ise kentin ufkunu açacak vizyon projelerin yer almadığını söyleyen Hamdi Salt bundan dolayı ‘Çekimser’ kaldıklarını bildirdi.

bilecik-belediyesi-2023-yili-butcesi2.jpg

BAŞKAN V. SUBAŞI CEVAP VERDİ

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı ise Hamdi Salt’ın açıklamalarına karşılık olarak AK Parti ve MHP tarafından kendilerine yönelik engelleme girişimlerine rağmen altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Başkan V. Subaşı, Atatürk Parkı’na yönelik çok fazla eleştiri yapılmasına rağmen parkın şu anda Bilecik’in en önemli merkezlerinden birisi haline geldiğini dile getirdi. Subaşı, “Uğur Mumcu Parkı Yaşar Tüzün döneminde yapıldı daha sonra bakılmadı. Şimdi orayı tadilat değil yeniden dönüşüme sokuyoruz. Şeyh Edebali Türbesi yolunda taş üstüne taş döşeyen Selim Yağcı’dır. AK Parti zamanında yapılan AVM’yi açamıyoruz sıkıntılar devam ediyor. Terk edilmiş Vadi Park’ı hayata geçiriyoruz.” şeklinde konuştu.

bilecik-belediyesi-2023-yili-butcesi3.jpg

SUBAŞI ve NAMAL ARASINDA TARTIŞMA

MHP’li Hamdi Salt ile Başkan V. Subaşı arasında yaşanan tartışmanın ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Gülcan Namal da Başkan V. Subaşı’nın AK Parti dönemine ilişkin sözlerine cevap verdi. Başkan V. Subaşı’nın AK Parti dönemine yönelik sözlerini ‘Nankörlük’ olarak nitelendiren Namal, “Yapılan eserlerin ve hizmetlerin bakımını bile yapmaktan aciz bir belediye…” çıkışında bulundu.

Başkan V. Melek Mızrak Subaşı’nın Gülcan Namal’a cevap vermesi ile tansiyon yükselmeye başladı. Başkan V. Subaşı, “Yeni otogarın tamiratı 5 milyon TL. Kongre merkezi keşke dere yatağına yapılmasaydı. Belediyenin yüksek katlara müdahale edecek bir itfaiyesi bile yok. Keşke bize de TYP verilseydi de park ve bahçelere daha iyi baksaydık.” dedi.

GÜLCAN NAMAL’IN MİKROFONU KAPATILDI

Subaşı ve Namal arasında yaşanan bu tartışmaya zaman zaman diğer meclis üyeleri de dahil oldu. Gülcan Namal yeniden söz hakkı istediğinde ise mikrofonu kapatıldı. Söz verilmeyişine tepki gösteren Gülcan Namal, “Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verildiği bu günde söz hakkı vermiyor konuşturmuyorsunuz. Kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

bilecik-belediyesi-2023-yili-butcesi4.jpg

Yaşanan bu tartışmaların ardından Başkan V. Subaşı birleşimi kapattı. Ancak meclis üyeleri arasındaki tartışma bir süre daha devam etti.

Öte yandan, Bilecik Belediyesi’nce tahsil edilen ücret ve tarifelere yapılacak zamlarla ilgili gündem maddesi bir sonraki birleşime ertelendi.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantılarının 2’nci birleşimi 8 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 2232 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum