BİLECİK BÜTÜNŞEHİR OLACAK

BİLECİK BÜTÜNŞEHİR OLACAK

Belediyelerin hizmet sunumunda yaşanan koordinasyon probleminin giderilmesi için 30 büyükşehirin dışında kalan 51 il ‘Bütünşehir’ statüsüne geçirilecek. İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ortak çalışması sonucu hazırlanan taslak kapsamında Bilecik’te ‘Bütünşehir’ olacak. 

İlgili bakanlıklardan derlenen bilgilere göre, üzerinde çalışılan taslağa göre, büyükşehirlerde olduğu gibi tüm belde belediyeleri kapanacak ve merkeze bağlanacak. İllerde ‘Merkez İlçe’ statüsü son bulacak. Köy muhtarlıkları kalkacak, merkeze bağlı köyler mahalleye dönüştürülecek. Özel idare aracılığıyla verilen hizmetler il belediyesine geçecek ve özel idareler kapatılacak. Kırsaldaki seçmenler il belediyesinede oy kullanacak. 

Öte yandan, 2019 yerel seçimlerinde ‘Bütünşehir’ düzenlemesinin uygulanabilmesi için yasal çalışmanın 25 Mart 2018 tarihine kadar tamamlanması gerekiyor. 

PEKİ BİLECİK’TE NE DEĞİŞECEK?

Bilecik’in ‘Bütünşehir’ statüsüne geçmesiyle birlikte Bilecik İl Özel İdaresi kapatılacak. Bilecik Belediyesi, Merkez ilçenin değil tüm ili kapsayan ‘Bütünşehir Belediyesi’ olarak hizmet verecek. Özel idarenin köylere verdiği hizmeti ‘Bütünşehir Belediyesi’ devralacak. İl Genel Meclisi'de lağvedilecek. Dodurga, Vezirhan ve Bayırköy belediyeleri kapatılacak.   

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 8207 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum