BİLECİK DEVLET HASTANESİNDE BİR İLK!

BİLECİK DEVLET HASTANESİNDE BİR İLK!

Bilecik Devlet Hastanesi'nde ilk defa saç nakli yapıldı. Plastik Cerrahi Kliniğinde uygulanan saç nakliyle ilgili bilgi veren Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Sabancıoğullarından, saç nakli işleminin Bilecik Devlet Hastanesi'nde bir ilk olduğunu ayrıca Türkiye'de de şuana kadar sadece bir tek devlet hastanesinde bu işlemin uygulandığını söyledi. 

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Sabancıoğullarından şunları kaydetti: "Hastamızda kafasında bulunan kellik için kafasının arka bölümünden saçları alıp kellik olan bölgeye transfer edeceğiz. Saçı aldığımız bölgede bir kellik veya saç kaybı oluşması söz konusu değil. Bu işlem esnasında lokal anestezi kullanacağız. Yani hasta uyumayacak. Sadece lokal anestezi ile 6-7 saatlik bir işlemle saç transferi yapacağız. İyleşme süreci ise 1 hafta sürüyor. 1 hafta sonra şişlik ve morluklar geçiyor. Bunun dışında hastanın herhangi bir ilaç veya krem kullanmasına gerek kalmıyor. Kendi kendine iyileşen bir saç kökleri olacak. Buna da saç nakli diyoruz. Herhangi bir ekim değil bu saç naklidir. Saç ekiminde farklı durumlar var. Bu saç nakli. 

Bu işlem Bilecik Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleşiyor. Hatta şuan da Türkiye'de sadece bir tek devlet hastanesinde yapılmış. Başka yok. Bir doktor arkadaşımız yapmış." dedi. 

SAÇ NAKLİ İÇİN ADANA'DAN BİLECİK'E GELDİ

Saç nakli için Adana'dan Bilecik'e geldiğini belirten Dr. Gökhan Sağlam ise mekanın önemli olmadığını bu işlemi yapacak doktorun önemli olduğuna dikkat çekerek: "Serkan hocamla Adana'dan tanışıyoruz. Kendisinin saç nakli ile ilgili çalışmalarını ve gerçekleştirdiği operasyonları yakından biliyorum. Hocamıza güvenip inandığım için Adana'dan Bilecik'e geldim" dedi. 

bilecik-devlet-hastanesinde-bir-ilk2.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 16334 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum